Departamentul Politic
53 vizualizări 13 sep 2019

„Este foarte grav că doamna premier se încăpăţânează să rămână în afara cadrului constituţional al României. Lucrurile sunt foarte clare şi nu pot fi răstălmăcite, oricât de mult ar încerca doamna Dăncilă şi cei din PSD să le prezinte altfel. Unul dintre partidele din coaliţia de guvernare, respectiv ALDE, a ieşit din coaliţie, printr-o hotărâre staturată a forului de conducere, decizie care a fost comunicată opiniei publice, dar şi în scris preşedintelui României”, a scris Buşoi, vineri, pe Facebook.

Buşoi a mai afirmat că premierul nu mai are altă opţiune decât aceea de a merge în Parlament şi a cere un nou vot de încredere. 

„Într-o democraţie autentică interpretarea că trei membri ai unui partid pot răsturna o decizie staturată a acelui partid nu există. Ar fi un precent extrem de periculos pentru toate partidele şi democraţia din România. Aşadar, aşa cum, răspicat, a explicat, în mai multe rânduri, preşedintele Klaus Iohannis şi aşa cum PNL a cerut foarte clar, doamna Dăncilă nu mai are altă opţiune decât aceea de a merge în Parlament şi a cere un nou vot de încredere pentru o formulă guvernamentală în care ALDE nu mai există”, a adăugat vicepreşedintele PNL. 

Citește și: