Alexandra Mortu
103 vizualizări 2 dec 2019

Principalul suspect în cazul dispariţiei celor două adolescente din Caracal, Luiza Melencu şi Alexandra Măceşanu, şi-a recunoscut faptele la două zile după ce a fost aresteat preventiv, pe 28 iulie 2019.

Luiza Melencu a dispărut pe 14 aprilie 2019, în ziua în care plecase din comuna Dioşti (judeţul Olt) pentru a merge în Caracal, unde urma să scoată bani de la un bancomat.

Gheorghe Dincă a mărturisit anchetatorilor că Luiza i-ar fi făcut semn pentru a o lua cu maşina întrucât tânăra nu găsise un alt mijloc de transport.

Se pare că după ce s-a urcat în maşina bărbatului, tânăra ar fi fost lovită, legată şi ulterior sechestrată în casa acestuia. În plus, principalul suspect al cazului a mărturisit şi faptul că a abuzat-o sexual şi fizic şi, potrivit celor mai recente declaraţii acordate anchetatorilor, ar fi avut şi un complice, pe Ştefan Risipiceanu, care, însă, a negat faptul că ar fi violat-o pe adolescentă. 

Zilele trecute, familia Luizei Melencu a fost invitată la Cotroceni pentru a discuta cu un consilier detalii referitoare la cazul Caracal, însă membrii familiei şi-au arătat dezamăgirea şi nemulţumirea faţă de modul în care s-a desfăşurat ancheta care de aproape opt luni parcă stagnează.

La începutul lunii noiembrie, tânăra a fost sărbătorită în lipsă cu ocazia sărbătorii Sfinţilor Mihail şi Gavril, adolescenta purtând şi numele de Mihaela.

Atunci rudele au pregătit un tort şi au invitat la Radomir, în casa unde adolescenta a locuit până în luna aprilie, când a dispărut fără urmă, prieteni şi colegi de-ai Luizei. Cu ochii în lacrimi, toţi au cântat „ La mulţi ani!”.

Rudele tinerei sunt convinse că aceasta trăieşte şi o aşteaptă să se întoarcă acasă.

„Mi-e greu să cred că nu e lângă noi. Asta îşi dorea cel mai mult. Să sperăm că de acolo, de unde este, face tot posibilul să scape. Dumnezeu o va ajuta! Sper ca instituţiile statului să-şi facă datoria după aceste schimbări, nu numai cereri, numai funcţii… Nu vrem decât să aflăm adevărul şi să ne dea fata înapoi. Atât”, a declarat Monica Melencu, mama Luizei Melencu

În prezent, principalul suspect al cazului, Gheorghe Dincă, şi presupusul complice, Ştefan Risipiceanu, se află în arest preventiv iar ancheta este încă în desfăşurare.

 

Citește și: