Andrei Leonte
261 vizualizări 4 dec 2019

„Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa a recuperat toate cadavrele de oi din dreptul navei Queen Hind, din aria delimitată de barajele antipoluare. Echipele sunt pregătite să intervină în cazul în care vor mai ieşi la suprafaţa apei şi alte cadavre”, a anunţat Administraţie Porturilor Maritime printr-un comunicat de presă.

Ecologizarea Portului Midia a început sâmbătă. Un remorcher cu macara a adunat oile moarte, iar neutralizarea cadavrelor recuperate a fost făcută de o firmă autorizată.

În zona delimitată de barajele antipoluare nu au apărut scurgeri de combustibil, iar echipele încă monitorizează evoluţia situaţiei.

„Traficul navelor în Portul Constanţa zona Midia se desfăşoară în condiţii de siguranţă, deşi şenalul navigabil este parţial blocat, nefiind înregistrate întârzieri la sosirea sau la plecarea navelor în/din port. De luni, 2 decembrie 2019, au intrat în portul Midia 3 nave, iar alte 3 nave au părăsit portul. În perioada următoare sunt avizate la sosire 4 nave”, se mai arată în comunicat.

Operaţiunea de salvare a oilor de pe nava răsturnată în Portul Midia s-a încheiat vineri seară, fiind în total salvate 254 de animale.

Nava cu pavilion Palau s-a răsturnat pe 24 noiembrie în Portul Midia. La bordul ei se aflau aproximativ 14.000 de oi şi un echipaj format din 22 de marinari sirieni.

Mai multe organizaţii internaţionale de protecţie a animalelor au protestat faţă de exportul de animale vii, iar subiectul a făcut înconjurul presei internaţionale şi a fost dezbătut în Parlamentul European.

 

Citește și: