Roxana Din
31 vizualizări 19 nov 2019

Avocatul Poporului, Renate Weber, a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că instituţia pe care o reprezintă s-a autosesizat în cazul de la Timişoara, menţionând că urmează că urmeaază să aibă loc o anchetă care vizează stabilirea împrejurărilor în care a fost posibilă o asemenea tragedie, dar şi reacţia autorităţilor.

„În cazul de la Timişoara, colegii mei care sunt de la Biroul Teritorial Timişoara imediat ne-au transmis o notă să ne sesizăm din oficiu şi evident o să aibă loc o anchetă să vedem şi noi cum a fost posibil şi care este reacţia autorităţilor, pentru că insist, noi suntem un mediator, deci rolul nostru e să vedem dacă autorităţile centrale, locale reacţionează aşa cum trebuie ori de câte ori se întâmplă ceva", a declarat Weber.

Doi copii şi mama unuia dintre ei au murit, iar mai multe persoane şi copii au ajuns la spital, luni, la Timişoara, după ce au prezentat simptomele unei intoxicaţii în urma unei deratizări. Procurorii care fac cercetări au informaţii că în acest caz s-a folosit o substanţă ce conţine fosfură de aluminiu, cu efecte letale în caz de inhalare.

 

Citește și: