154 vizualizări 14 aug 2019

„Vă pot spune un lucru uluitor: domnul procuror de la Parchetul Caracal a deschis dosarul penal nu ca urmare a sesizărilor de la 112, nu ca urmare a presupuselor sesizări făcute de Poliţia Dobrosloveni, ci ca urmare a unei emisiuni TV. Domnul procuror Vasilescu a luat legătura cu procurorul de aici, de la Caracal, care avea toate datele să deschidă dosarul penal, s-a deplasat la Caracal şi abia la 15:30 s-a deschis dosar penal la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, ca urmare a vizionării unei emisiuni la televizor. În condiţiile în care Alexandra a sunat la 112 de 3 ori, în condiţiile în care poliţia Dobrosloveni avea obligaţia de îndată să raporteze dacă nu miercuri seara, măcar joi la ora 8:00 această dispariţie. Poliţistul din Caracal care a vorbit cu Alexandra avea obligaţia să raporteze de îndată, că asta este procedura Ei bine: nu a existat nimeni care să sesizeze, domnul Vasilescu s-a uitat la televizor şi a văzut că a dispărut o fată şi s-a dus peste procurorul de la municipiu”, a declarat Alexandru Cumpănaşu la Caracal.

Acesta a spus că nu poate preciza despre ce raport este vorba, dar nu aparţine Ministerului de Interne.

Citând acelaşi raport, unchiul Alexandrei spune că poliţiştii şi procurorii au decis împreună să intre în casa lui Dincă la ora 6.00: (...) au decis de comun acord să intre la ora 6:00 dimineaţa, deci nu i-a obligat nimeni să nu intre, este aşa un fel de a <hai să ne acoperim unii pe alţii>. Eu nu cred în această variantă, cred doar în varianta mafiei locale. În acest moment vorbim nu doar de o mafie a clanurilor interlope, ci şi de o mafie a instituţiilor”.

Parchetul General a anunţat, în 30 iulie, în urma controlului privind intervenţia în cazul de la Caracal, că procurorii nu au interzis poliţiştilor să intre în casa lui Gheorghe Dincă, ci decizia a fost luată de comun acord.

Totodată, dosarul a fost înregistrat la Parchet după 5 ore de la apelul Alexandrei la 112.

„S-au constatat sincope în comunicarea dintre organele de poliţie şi procurori, constând în aceea că, dosarul a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal după aproximativ 5 ore de la sesizarea Serviciului 112, ceea ce a condus la solicitarea şi dispunerea măsurilor necesare în vederea localizării şi identificării autorului cu întârziere”, se arată în comunicatul Parchetului General de la acel moment.

 

Citește și: