238 vizualizări 15 sep 2019

Zeci de oameni s-au adunat, duminică, în Piaţa Revoluţiei, din Capitală, pentru a serba ziua Alexandrei Măceşanu şi pentru a protesta faţă de modul în care se desfăşoară ancheta în cazul de la Caracal.

Protestatarii au adus flori pentru Alexandra, baloane şi bomboane, deoarece fata ar fi urmat să împlinească 16 ani. Ei au avut şi fotografii cu Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu, cele două fete care au dispărut după ce au fost luate la ocazie de Gheorghe Dincă, precum şi pancarte pe care au scris „Jos corupţia din Olt, justiţia, procuratura, poliţia. Alexandra este şi copilul nostru”.

„Am venit în calitate de mamă şi de profesor, ca un manifest, ca o cerere fără număr de înregistrare către instituţiile statului să se reformeze, să îşi mărească şi capacitatea instituţională, să îşi aleagă mai bine oamenii, să elimine corupţia, dezinteresul, incompetenţa, pentru că e în joc viaţa copiilor noştri. Mi se pare cel mai oribil lucru, că nu suntem în siguranţă şi mai ales copiii noştri nu sunt în siguranţă, iar instituţiile statului sunt în continuare putrede”, a spus Mihaela, o profesoară de 53 de ani care participă la protestul din Piaţa Revoluţiei.

Un bărbat a spus că protestează pentru că îşi doreşte ca autorităţile să ia în calcul că Alexandra trăieşte.

„Am venit pentru domnişoara aceasta şi pentru părinţi, cu speranţa că autorităţile mai caută şi posibilitatea ca fata să trăiască. Nu prea suntem lămuriţi cu analizele. Nu ne place cum merge ancheta”, a spus un protestatar.

Oamenii adunaţi în Piaţa Revoluţiei i-au cântat Alexandrei „La mulţi ani”, pentru că ei spun că sunt convinşi că fata este în viaţă.

Protestul a fost organizat pe Facebook de unchiul Alexandrei, Alexandru Cumpănaşu.

„Ne vedem la ora 18.00 în faţa MAI cu mic cu mare pentru a ne apăra dreptul la viaţă şi pentru a-i spune Alexandrei La Mulţi Ani. Nu strică să aducem şi o floare pentru că aşa cum s-a descris chiar ea la 112 este o domnişoară. Astăzi (duminică – n.r.) împlineşte 16 ani! După 8 săptămâni nimeni nu ştie unde este şi autorităţile sunt neputincioase sau complice. Oricine are un mesaj pentru Alexandra, pentru procurorii care anchetează sau poliţişti îi aşteptăm în Piaţa Revoluţiei!”, a scris Cumpănaşu.

Alexandra Măceşanu (15 ani) şi Luiza Melencu (18 ani) sunt cele două fete care au dispărut după ce au fost luate la ocazie de Gheorghe Dincă. Acesta a mărturisit că le-a omorât pe cele două copile, apoi le-a ars trupurile în butoiul din curte.

Citește și: