Cosmin Pirv
3284 vizualizări 23 iun 2019

Familia adoptivă a fetiţei de 8 ani a făcut, duminică, publice noi imagini, în încercarea de a demonstra celor care protestează în Baia de Aramă că fetiţa este bine.

Avocatul familiei, Liviu Belulescu, a declarat că imaginile au fost filmate chiar de mama fetei. „E în regulă, fetiţa e foarte bine. Mama ei o filmează. Nu comentăm despre proteste", a spus avocatul.

Oamenii care au protestat duminică dimineaţa în faţa primăriei din Baia de Aramă au cerut familiei adoptive să prezinte o înregistrare video cu fetiţa.

În imaginile făcute publice de familia adoptivă duminică se vede cum fata se joacă nişte jucării.

Câteva zeci de oameni s-au strâns, duminică dimineaţa, în faţa Primăriei din localitatea Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi, şi au anunţat că vor pleca cu un autocar spre Craiova. Ei sunt nemuţumiţi de modul în care au acţionat autorităţile în cazul fetiţei de 8 ani care a fost luată cu mascaţii din casă.

Proteste au avut loc şi vineri şi sâmbătă, în faţa casei din care a fost luată fetiţa. Oamenii acuză autorităţile că nu se implică şi mai mulţi participanţi au spus că adopţia nu a fost făcută corect.

Fetiţa a fost luată cu mascaţii vineri din casa în care a fost crescută de un asistent maternal, din Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi, după ce copila a fost înfiată de o familie din America.

Momentul în care mascaţii au intrat în casă şi au luat fetiţa a fost filmat de familia care a crescut-o. În imagini se observă cum copila refuză să meargă cu oamenii legii şi strigă „mami, nu vreau să plec!". Şi vecinii au fost revoltaţi de această situaţie.

Imediat după ce fetiţa a fost luată din casă a apărut un val de nemulţumiri, oamenii fiind supăraţi de faptul că fetiţa a fost luată împotriva voinţei ei.

Asistenta maternală care a avut grijă de fetiţa luată din casă de mascaţi, la Baia de Aramă, susţinea că nu a refuzat adopţia copilei şi a fost obligată să semneze o declaraţie gata scrisă.

 

Citește și: