Ilinca Nazarie
53 vizualizări vineri, 18:04

Potrivit unui comunicat al Romsilva, există suspiciuni că pădurarul de la Sireţel, găsit decedat vineri dimineaţă, ar fi fost victima unei agresiuni.

„Pădurarul R.G., titularul de canton silvic, a fost descoperit decedat la ora 8.15, prezentând contuzii în zona capului şi a membrelor, în apropiere fiind identificaţi patru arbori cu început de tăiere şi un altul tăiat şi abandonat, existând suspiciuni că a fost victima unei agresiuni", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, pădurarul era angajat al Romsilva din 1999 şi avea în pază o suprafaţă de 538 de hectare.

Potrivit reprezentanţilor Romsilva, în primele şase luni ale anului, 10 angajaţi ai companiei au fost victime ale agresiunilor, iar în ultimii 5 ani au fost 168 de cazuri.

„Cazurile de agresiune la adresa personalului silvic din cadrul Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva s-au menţinut la un nivel înalt în ultimii cinci ani, pe fondul întăririi măsurilor de prevenire şi combatere a tăierilor ilegale şi preluare în pază a unor păduri private care nu aveau asigurate servicii silvice", se arată în comunicat.

Poliţiştii din Iaşi au fost alertaţi în legătură cu acest caz vineri, prin apel unic de urgenţă 112, de un bărbat din localitatea ieşeană Sireţel de faptul că la marginea pădurii, într-o maşină este un bărbat decedat.

 

Citește și: