15084 vizualizări 23 sep 2014

”Dacă Turcescu a fost acoperit, categoric că nu vom primi nicio informaţie. Dacă Turcescu nici nu a existat în evidenţele Direcţiei Generale de Informaţii Militare sau Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei, categoric asta se poate spune: «Nu a existat Turcescu în evidenţele noastre, punct»”, a declarat Dobriţoiu, conform Mediafax

Fostul ministru al Apărării Corneliu Dobriţoiu declara, luni, că Robert Turcescu face ”o mascaradă”, el precizând că livretul militar atestă calitatea de cadru militar în rezervă, şi nu activ, iar cadrele în rezervă nu primesc soldă decât pentru perioadele de concentare pentru pregătire militară.

„După cum am declarat ieri, domnul Turcescu, în delirul său mediatic a adus atingere gravă reputaţiei armatei şi în acest sens o să abordăm subiectul în reuniunea comisiei de apărare şi o să propun audierea ministrului şi a responsabililor din minister care s-au ocupat cu plata, încât să încercăm să ne lămurim asupra subiectului. Asta va fi o propunere pe care o voi supune votului, dacă colegii mei vor agrea audierilor, se va discuta. Azi sau mâine discutăm, azi avem reuniunea comună a comisiilor din Cameră şi Senat pentru rectificarea bugetar”, a declarat Corneliu Dobriţoiu, conform Digi24.

Turcescu nu avea dreptul să fie locotenent-colonel în rezervă al armatei pentru că nu făcuse armata, a mai spus Corneliu Dobriţoiu.

„Să vedem cine îşi asumă cineva acei fluturaşi de plată. Suma respectivă este ridicolă, nu reprezintă nici măcar solda de grad a unui locotenent – colonel. Un ofiţer în rezervă e retribuit de Ministerul Apărării doar pe timpul concentrării pentru pregătire. Vrem întâi să vedem dacă anterior prezenţei mele în fruntea ministerului a emis cineva nişte ordine de concentrare pentru anumiţi rezervişti - asta era Turcescu - dacă ar fi participat la forme de pregătire ar fi fost îndrituit. Plus, concentrările se fac pe perioade scurte, nu luni la rând. Parchetul Militar ar trebui să se autosesizeze. Noi nu ne putem transforma în instanţă juridică să analizăm deliraţiile domnului Turcescu”, a mai declarat Corneliu Dobriţoiu.

Dobriţoiu a mai spus că va supune la vot propunerea ca Duşa să participe la aceste audieri în Parlament.

 

Citește și: