62 vizualizări 6 apr 2008

UPDATE 2: MAE: Crulic a fost de trei ori în penitenciar, pentru activităţi infracţionale în Polonia


Ambasada României la Varşovia nu fost înştiinţată despre autorităţile poloneze de faptul că Claudiu Crulic a refuzat hrana în inchisoare, iar comandatul închisorii a comunicat că acesta a mai fost încarcerat pentru infracţiuni în Polonia.

MAE spune că, Crulic, împreună cu o româncă, Lica Tomescu au fost acuzat de furt în noiembrie, anul trecut.

Citeşte mai multe despre reacţia MAE pe mediafax.ro


UPDATE: Diaconescu: MAE să îşi asume răspunderea în cazul Crulic

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cristian Diaconescu, a declarat, duminică, că Ministerul de Externe trebuie să îşi asume răspunderea în cazul Crulic, eventual prin demisia ministrului Adrian Cioroianu.

Diaconescu a afirmat că nu există, în UE, un precedent „de o asemenea gravitate” precum situaţia care a dus la decesul cetăţeanului român Claudiu Crulic.

Citeşte mai multe despre declaraţiile lui Diaconescu pe mediafax.ro


Anchetatorii din Cracovia investighează cazul unui român, închis pentru furt, care a murit după ce a intrat în greva foamei, iar autorităţile au intervenit prea târziu din cauza unor proceduri legislative, relatează publicaţia poloneză Gazeta Wyborcza.

Potrivit sursei citate, Claudiu C. a murit în 18 ianuarie la Spitalul militar din Cracovia. Motivul oficial al morţii a fost că suferea de pneumonie şi de inflamare miocardică, aflându-se în acea stare de sănătate gravă după o lungă grevă a foamei.

Citeşte mai multe despre cazul românului Claudiu Crulic pe mediafax.ro

Citește și: