Andreea Unturica - Mediafax
Mihaela Gradinaru - Mediafax
1951 vizualizări 1 iul 2014

Comisarul şef al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Braşov, Sorin Susanu, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că în urma evenimentului din 27 iunie, când un copil de zece ani a murit înecat în piscina unui hotel din staţiunea Predeal, au fost declanşate mai multe controale la hotelul respectiv, care au scos la iveală mai multe nereguli, cea mai gravă fiind lipsa barelor de protecţie din piscină, la nivelul apei.

"În urma tragicului eveniment din Predeal, au fost declanşate mai multe controale, atât la hotelul în cauză, cât şi la toate spaţiile de agrement acvatic din regiune, unde s-au găsit nereguli mai mici sau mai mari. În ceea ce priveşte hotelul din Predeal, noi am mai făcut un control la acelaşi agent economic în urmă cu cinci sau şase luni şi i-am avertizat să remedieze problemele, printre care şi lipsa barelor de la nivelul apei, care i-ar fi putut salva viaţa copilului. Dar nu s-a produs nicio schimbare, prin urmare, sancţiunile vor fi drastice petnru că nu mai vreau să văd lumânări la marginea piscinei şi părinţi care plâng“, a spus Susanu.

La un hotel de trei stele din Predeal, comisarii de la Protecţia Consumatorilor au constatat că barele de protecţie de la nivelul apei din piscină lipsea, de asemenea, trusa de prim ajutor, iar calitatea apei nu era conformă.

"Nu s-a încheiat încă procesul-verbal, deoarece reprezentanţii hotelului au termen de o săptămână să ne prezinte toată documentaţia cerută. Dar, pentru neregulile constatate, vor fi sancţionaţi cu o amendă de 70.000 de lei şi suspendarea activităţii până la remedierea problemelor", a spus şeful CRPC Braşov.

De asemenea, în acest caz a fost deschis dosar penal pentru omor prin imprudenţă, potrivit sursei citate.

În 27 iunie, un copil de zece ani s-a înecat în piscina unui hotel din staţiunea Predeal, după ce adultul care îl însoţea nu l-a supravegheat corespunzător. Băiatul s-a dus la piscină împreună cu alţi cinci copii care erau însoţiţi de un bărbat de 41 de ani, tatăl a doi dintre copiii din grup. Deşi la piscină erau afişate avertismente în care se preciza că apa din piscină are o adâncime de 1,80 metri, iar copiii trebuie suporavegheaţi, din primele date a reieşit că bărbatul nu i-a supravegheat corespunzător, iar unul dintre copii s-a înecat. Un echipaj SMURD a fost chemat la faţa locului, însă copilul nu a răspuns manevrelor de resuscitare.

Poliţia din Predeal a deschis o anchetă în acest caz pentru a stabili împrejurările exacte în care s-a petrecut incidentul

"Se fac cercetări pentru ucidere din culpă. Din primele verificări, principalul responsabil ar fi adultul de 41 de ani care ar fi trebuit să supravegheze copiii, ţinând cont că în zonă erau avertismente în ceea ce priveşte supravegherea minorilor la piscină“, a declarat comisar şef Liviu Naghi, purtător de cuvânt al Poliţiei Braşov.

Citește și: