Cristian Fierbinţeanu
5868 vizualizări 14 oct 2014

Băsescu a spus că din acel moment nu a mai avut încredere în Teodor Meleşcanu, iar acesta este cel mai grav incident de securitate care avut loc în mandatul său. El a subliniat că a fost singura dată când a cerut, ca şef de stat, o informaţie unui Serviciu fără a primi un răspuns.

Preşedintele a povestit că s-a dus la SIE şi a discutat timp de 30 de secunde cu structura de conducere a Serviciului, căreia i-a prezentat incidentul şi i-a subliniat că nu îl va tolera. El a menţionat că de atunci nu a mai lucrat cu Meleşcanu, ci cu adjuncţii acestuia. Şeful statului a ţinut să menţioneze că, din fericire, SIE a funcţionat.

Răspunzând unei întrebări, preşedintele a spus că s-a dovedit, "dat fiind caracterul omului", că a făcut o greşeală prin numirea lui Meleşcanu la SIE. El a ţinut să precizeze că în cazul numirii lui George Maior la şefia SRI a luat o decizie bună.

Preşedintele Traian Băsescu a prezentat, luni, la Realitatea TV, în sprijinul afirmaţiei că Victor Ponta a fost ofiţer SIE, o Hotărâre de Guvern, iniţiată de Teodor Meleşcanu şi semnată de premier, care extindea protecţia acordată ofiţerilor şi la cei care şi-au încetat raporturile cu Serviciul.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, la Realitatea TV, că premierul Victor Ponta a fost ofiţer acoperit al SIE în perioada 1997-2001.

 

Citește și: