11432 vizualizări 4 feb 2015

Însă, pentru descoperirile sale, Dan Cioclea, în vârstă de 56 de ani, a intrat în atenţia poliţiştilor de la Serviciul Economic.  Politiştii din Comună i-au dat un avertisment pentru că nu a respectat legea cu declararea obiectelor găsite în 72 de ore.

Contactat de gândul, Dan Cioclea a spus că totul a pornit de la o neînţelegere. „Eu am două descoperiri, una am făcut-o în ianuarie. Când m-am dus la primărie era închis, că era ora 17.00. M-am dus a doua zi şi secretarul mi-a zis că era 26, eu n-am verificat, dar era 28 ianuarie. Aşa că nu am întârziat. Eu sunt de bună credinţă. Vreau să mi se respecte drepturile. Pentru asta depun contestaţie la primărie pentru avertisment”, a spus Dan Cioclea.

Dan Cioclea a declarat că, în urmă cu un an, a obţinut autorizaţia pentru folosirea unui detector de metale şi, de atunci, a căutat comori ascunse. Ştie că obiectele descoperite vor fi preluate de Muzeul Olteniei, însă, conform legii, trebuie să primească 30% din valoarea acestora, plus o bonificaţie de 15%, dacă se dovedeşte că sunt de importanţă excepţională.

Descoperitorul a anunţat Muzeul Olteniei ai cărui reprezentanţi au venit să vadă obiectele găsite.

Legea prevede însă că persoanele care găsesc astfel de obiecte sunt obligate să anunţe descoperirea obiectelor respective în 72 de ore.

 

 


 

Citește și: