Gandul.info
Ilinca Nazarie
35097 vizualizări 27 dec 2017

Rezultatele necrospiilor soţilor Maleon au fost trimise către Parchet, iar în raportul medicilor legişti se arată că Bogdan şi Anda au băut alcool înainte de a se sinucide.

Potrivit prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, Carmina Pascal, Anda Maleon avea o alcoolemie de 2,40 mg/l alcool pur în sânge, iar Bogdan Maleon avea 1,70 mg/l alcool pur în sânge.

Trupurile celor doi au fost depuse la cimitirului Petru şi Pavel din Iaşi.

Profesorul universitar Bogdan Maleon şi soţia sa au fost găsiţi morţi în casă, luni seara, de Crăciun, procurorii stabilind că cei doi s-au sinucis. 

Potrivit procurorilor ieşeni, prima care şi-ar fi luat viaţa a fost Anda Maleon, soţia profesorului universitar, Bogdan Maleon. între cele două sinucideri ar fi trecut două sau trei ore, iar trupurile lor au fost găsite după mai bine de 8 ore de la gest.

“Din primele cercetări care s-au efectuat în cursul după-amiezii de ieri (luni - n.r.) şi în această dimineaţă, inclusiv concluziile preliminare ale necropsiei, au fost înlăturate suspiciunile privind uciderea celor două persoane, lipsa semnelor de violenţă şi lipsa oricăror semne de autoapărare pe corpul cadavrelor astfel încât, în acest moment concluzia la care am ajuns este că cele două persoane s-au sinucis la o diferenţă de două-trei ore, decesul intervenind cu aproximativ 8-10 ore înainte de ora la care au fost găsite cadavrele”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Carmina Pascal, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Cei doi soţi ar fi trebuit să fie prezenţi, în ziua de Crăciun, la masă, la rude pe 25 decembrie, în jurul orei 14, iar pentru că nu mai ajungeau, acestea au venit să vadă ce s-a întâmplat.

Bogdan Maleon şi soţia sa au fost găsiţi morţi în casă, luni seara, de Crăciun.

Bogdan Maleon era profesor universitar la Facultatea de istorie de la Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, era director al Bibliotecii Centrale Universitare Iaşi din 2015, iar înainte fusese director al Muzeului Universităţii.

Mediul academic ieşean este în stare de soc. Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" a transmis un mesaj de condoleanţe în cursul dimineţii.

„În această perioadă de sărbătoare, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” este îmbrăcată în doliu. Suntem profund şocaţi şi întristaţi de tragedia petrecută în familia profesorului Maleon, cadru didactic al Facultăţii de Istorie şi director al Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu”. Gândurile şi rugăciunile noastre se îndreaptă spre rudele şi prietenii familiei, spre colegi, spre cei care i-au cunoscut. În semn de respect faţă de toţi cei afectaţi, rugăm comunitatea academică şi opinia publică să păstreze o cuvenită discreţie în această situaţie încă greu de înţeles. Dumnezeu să-i odihnească în pace”, au transmis universitarii.

Citește și: