Gandul.info
Ana Petrescu
430 vizualizări 7 feb 2018

„Am fixat un termen de maxim două săptămâni pentru ca Poliţia Română să prezinte soluţii privind organizarea programului de lucru, astfel încât să asigure respectarea obligaţiei continuităţii serviciului poliţienesc, dar şi respectarea timpului liber necesar recuperării poliţiştilor după serviciu. Orice variantă de organizare a serviciului va avea ca prioritate siguranţa cetăţeanului”, a declarat Carmen Dan.

Ea a făcut apel la cei care au transmis în spaţiul public mesaje potrivit cărora poliţiştii vor lucra numai între orele 8.00 şi 16.00.

„Au fost transmise în spaţiul public mesaje iresponsabile, conform cărora poliţiştii vor lucra numai în intervalul 8.00-16.00, în afara acestui program cetăţenii neavând siguranţa pe care Poliţia Română este obligată să o asigure. Astfel de abordări prin care unele persoane vor să se evidenţieze în spaţiul publică riscă transmiterea unei stări de panică pentru populaţie. Fac un apel la responsabilitate din partea acestor persoane, indiferent de statutul lor”, a afirmat ministrul de Interne.

Carmen Dan: Sporul nu a fost tăiat

De asemenea, Carmen Dan a declarat că sporul de 40% de care au beneficiat în 2017 aproape 8.000 de poliţişti nu a fost tăiat, ci a fost valabil, potrivit legii, doar până în decembrie 2017, iar interpretarea dispariţiei acestuia ca o tăiere a salariilor este „o manipulare”.

„Interpretarea încetării de drept a aplicării acestui spor ca fiind o tăiere a salariilor, cauzată de aplicarea legii salarizării, este de fapt o manipulare. Acest spor nu a fost tăiat. El a fost acordat ca măsură fiscal-bugetară temporară până la 31 decembrie 2017. În acest moment, nu mai există baza legală pentru acordarea sa. De acest spor de 40% pentru perioada cât poliţiştii stăteau acasă dar ar fi putut fi chemaţi la muncă au beneficiat aproximativ 8.000 de poliţişti, din cei 127.000 de angajaţi ai ministerului. Acest spor s-a decis printr-un amendament susţinut în Parlament cu ocazia adoptării Legii de aprobare a ordonanţei nr 9/2017 privind unele măsuri bugetare în anul 2017, fiind valabil, evident, doar pentru anul trecut. Deci nu a fost introdus prin legea salarizării”, a afirmat Carmen Dan, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul MAI.

Citește și: