Florin Jinga
349 vizualizări 12 sep 2019

Constantin Bîza, 52 de ani, este din comuna Ciurea şi locuia alături de soţia şi cei trei copii ai săi. În timpul căsniciei, condamnatul a avut numeroase conflicte cu soţia, uneori bătând-o, scrie Ziarul de Iaşi.

Un astfel de incident a avut loc în 2017, mai exact în perioada sărbătorilor de Iarnă. La acel moment, Bîza şi-a înjunghiat nevasta în mână, cu un cuţit. Totuşi, victima nu a depus plângere.

Agresiunea pentru care a fost condamnat bărbatul a avut loc pe 30 decembrie 2018. Cei doi soţi au băut câteva pahare de alcool şi au avut câţiva oaspeţi. După ce au rămas singuri, soţul şi-a întrebat soţia ce au de mâncare, aceasta spunând că salată de boeuf.

„Între cei doi, pe fondul nemulţumirii inculpatului că B.G. nu a făcut friptura pentru masa de revelion încă din acea zi, au început discuţii în contradictoriu, potenţate de starea de ebrietate în care se găseau“, au declarat judecătorii.

La un moment dat, ieşeanul şi-a înjunghiat nevasta în gât, după care s-a culcat fără să-i pese. Femeia a început să sângereze puternic, însă a avut inspiraţia să pună un prosop pe rană ca să opreasă sângerarea. Norocul femeii că după câteva minute a fost găsită de un fiu, care a sunat la 112.

Soţul nu a recunoscut fapta şi a făcut apel împotriva sentinţei de condamnare.

Citește și: