Ioana Nicolescu
4762 vizualizări 21 iul 2016

Turiştii români nu au de ce să se teamă direct în momentul de faţă, spune Răzvan Pascu, fondatorul Travel Communication Romania.

„Starea de urgenţă de obicei o dai ca să poţi lua decizii mai rapid pe plan intern, iar în cazul acesta nu văd de ce turiştii ar fi afectaţi. Ei ar putea fi afectaţi dacă situaţia s-ar degrada din punct de vedere al securităţii. În momentul acesta, eu am trecut de curând prin aeroportul din Istanbul, într-adevăr era haos acolo imediat după noaptea de vineri spre sâmbătă, foarte multe avioane aveau întârzieri. Nu era nimic de speriat, dar era un soi de haos şi asta se întâmpla duminică seara. Înţeleg că de luni, cursele au revenit la normal mai ales că Statele Unite au ridicat interdicţia ca avioanele Turkish Airlines să zboare către SUA”, a explicat el.

În ceea ce priveşte siguranţa celor care călătoresc în Turcia, Antalya pare să fie o oază mai sigură în momentul de faţă, mai spune Pascu.

„Pe mine m-au contactat mulţi oameni care m-au întrebat ce părere am, ce să facă. Mi-e foarte greu să spun mergeţi sau nu mergeţi, acum Atalya cel puţin pare să fie o oază sigură, dar inima îmi e oarecum strânsă ştiind că în Turcia se întâmplă lucrurile care se întâmplă şi că situaţia s-ar putea degrada oricând. Dacă există posibilitatea schimbării sejurului, ea poate fi luată în calcul de turişti. În ceea ce priveşte turiştii care se află deja în Turcia, nu am auzit situaţii în care îşi doresc să încheie sejurul mai devreme şi să plece spre România, dar dacă vor să plece, sunt foarte multe curse. Situaţia nu pare să-i afecteze pe turişti”, a mai spus Pascu pentru MEDIAFAX.

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a dispus miercuri seară instituirea stării de urgenţă în Turcia, la nivel naţional, timp de cel puţin trei luni, în cadrul măsurilor luate după tentativa de lovitură de stat. "Obiectivul instaurării stării de urgenţă este de a lua în mod rapid şi eficient măsurile necesare pentru a elimina ameninţările la adresa democraţiei în ţara noastră, la adresa statului de drept, a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor turci", a declarat Recep Erdogan.

Ministerul Afacerilor Externe a emis joi o nouă avertizare de călătorie în Turcia, după ce a fost decretată stare de urgenţă pentru trei luni, recomandând românilor să fie precauţi şi vigilenţi, însă precizează că decizia Guvernului turc nu implică restricţionarea libertăţii de circulaţie a turiştilor străini.

Citește și: