Florin Jinga
3426 vizualizări 6 mar 2019

Daniel Neagu, în vârstă de 31 de ani, asculta muzică la radio în timp ce distrugea case în valoare de până la 475.000 de lire fiecare, în Buntingford, Hertforshire, în august 2018, din cauza faptului că nu-i fusese plătită munca, scrie Huffington Post.

Din filmările pe care chiar bărbatul le-a făcut se vede cum acesta a intrat cu excavatorul în mod repetat în case, cauzând o pagubă totală de aproximativ 4 milioane de lire sterline.

Într-o filmare, Neagu îi spune unui trecător că angajatorii îi datorează 16.000 de lire sterline şi că dacă va avea de suferit, cel puţin a avut un motiv pentru gestul său.

„Ce case frumoase, trebuie să o dărâmaţi şi să o reconstruiţi, pentru că nu m-aţi plătit”, spunea românul într-una din filmări.

În timpul pronunţării sentinţei, judecătorul Stephen Warner a spus că a fost o „distrugere la grămadă” şi un „act de răzbunare”. Warner a mai precizat că filmările sunt „cu adevărat şocante”, subliniind că „este destul de clar din comportamentul tău că erai perfect relaxat şi fără ruşine”.

Judecătorul a descris incidentul revoltător ca fiind „plănuit, deliberat şi un act de vandalism nesăbuit,” precizând că trecătorilor care l-au încurajat pe român „ar trebui să le fie ruşine”.

În timpul procesului, avocatul lui Daniel Neagu a argumentat că tânărul a recurs la acest gest pentru că s-a simţit ameninţat de unul dintre angajaţii companiei.

„A fost provocat şi insultat de unul dintre reprezentanţii companiei, care l-a numit „pitic” şi „ţigan”. A fost făcut „prost” şi „idiot”, a declarat avocatul Andrew Campbell.

Judecătorul Warner a spus că Neagu va ispăşi cel puţin jumătate din sentinţa de patru ani şi că după eliberare, autorităţile vor decide dacă acesta va mai putea rămâne în Marea Britanie.

Foto: Captură

Citește și: