Dana Stanila
1031 vizualizări 7 sep 2017

UPDATE: Cei trei cetăţeni români care se aflau pe insula Saint Marteen când s-a produs uraganul Irma au fost găsiţi în viaţă, starea acestor fiind bună, potrivit unor surse oficiale. Sursele citate precizează că se comunică destul de greu cu aceştia având în vedere daunele produse de uragan. Joi de dimineaţă, Ministerul Afacerilor Interne informa că trei cetăţeni români care se aflau pe insula Saint Marteen nu mai pot fi contactaţi în urma uraganului Irma.

„MAE are în atenţie cazul celor trei cetăţeni români aflaţi în insula St. Marteen, care nu mai pot fi contactaţi în urma uraganului Irma. Ambasada României la Washington a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile din St. Marteen, pentru a verifica situaţia acestora. De asemenea, prin intermediul Ambasadelor României la Paris şi Haga, au fost efectuate demersuri pe lângă autorităţile franceze respectiv olandeze, pentru obţinerea de informaţii privind existenţa unor cetăţeni români în zona afectată”, precizează MAE.

Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, comunicarea cu autorităţile din zona afectată se desfăşoară cu dificultate.

„Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul misiunilor diplomatice, este pregătit să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări”, mai precizează MAE.

Uraganul Irma, de categoria 5, a generat ploi torenţiale şi inundaţii care au afectat mai multe insule din Marea Caraibilor, multe dintre ele destinaţii turistice foarte populare, au anunţat autorităţile locale, potrivit The Associated Press.

Vântul puternic a smuls acoperişuri şi a avariat reţeaua electrică în insulele franceze Saint Martin şi Saint Barthelemy, mai multe zone fiind inundate, iar sediul autorităţilor regionale din Saint Martin a fost parţial distrus.

Câteva din „cele mai solide clădiri" de pe Insula Saint Martin au fost distruse, a declarat Gerard Collomb, ministrul francez de Interne.

Citește și: