Biro ATTILA
6983 vizualizări 27 mar 2013

Parchetul General a început urmărirea penală a lui Adrian Năstase pentru nerespectarea regimului armelor. Fostul premier este cercetat de Parchetul General, după ce anchetatorii au găsit în locuinţa lui, în urma tentativei de sinucidere din iunie 2012, 399 de cartuşe pentru care nu are autorizaţie. Năstase a fost prezent la Parchetul General unde i s-a adus la cunoştinţă că a fost începută urmărirea penală împotriva sa. 

"La data de 21.06.2012, s-a constatat că învinuitul Năstase Adrian deţinea fără drept, la domiciliul său, un număr de 359 cartuşe calibru 38 special, în plus faţă de cantitatea de 50 bucăţi menţionată în permisul de port armă, respectiv 6 cartuşe calibru 338 Win şi 34 cartuşe calibru 222 Rem, pentru care nu era autorizat să deţină", precizează Parchetul General într-un comunicat public

Dosarul în care Adrian Năstase este cercetat a fost disjuns din cel în care procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au făcut cercetări privind incidentul petrecut în seara zilei de 20 iunie, cu ocazia punerii în aplicare a mandatului de executare a pedepsei de doi ani de închisoare. 

Potrivit procedurilor începerea urmării penale se face numai după ce învinuitului i se prezintă acuzaţiile. Potrivit surselor gândul, Adrian Năstase a fost prezent astăzi la Parchetul General unde a luat la cunoştinţă că a fost începută urmărirea penală împotriva sa. 

Citește și: