152 vizualizări 25 ian 2011

Primăria Capitalei intenţionează să construiască un bazin municipal de înot. Acesta va fi amplasat în Parcul Tineretului, va avea dimensiuni de 50 de metri pe 25 de metri şi va costa aproximativ 3,7 milioane de euro. Investiţia de bază constă în realizarea unei clădiri funcţionale care va cuprinde bazinul de înot, zece sectoare de gradene pentru 1.056 de spectatori,vestiare, zone de refacere şi recuperare sau foier. Întreaga suprafaţă construită se va întinde pe 4.100 metri pătraţi. Piscina publică va fi acoperită cu un sistem format din membrane PVC multistrat. Acoperişul va fi translucid şi va fi susţinut de arce structurale din lemn lamelar.

Potrivit expunerii de motive semnate de primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu "un astfel de obiectiv va oferi cetăţenilor o veritabilă activitate plurifuncţională: desfăşurarea optimă a activităţilor sportive, a pregătirii echipelor, a iniţierii în practicarea acestui sport şi menţinerea stării de sănătate a populaţiei". Viitorul centru de sănătate, aşa cum l-a botezat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu va dispune şi de 300 de locuri de parcare.


Viitorul bazin, deschis publicului (care va alege să plătească bilet sau abonament si va putea beneficia si de lectii de inot), va putea găzdui şi competiţii de înot interne sau internaţionale. Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, amplasarea acestuia în Parcul Tineretului "va crea o zonă de legătură între dezvoltarea acestui amplasament şi Palatul Copiilor, Sala Polivalentă şi Parcul Tineretului". Proiectul de hotărâre, iniţiat de primarul general, Sorin Oprescu urmează să fie supus aprobării Consiliului General al Municipiului Bucureşti, în şedinţa de joi, 27 ianuarie. Dacă se vor aproba indicatorii tehnico-economici, atunci bazinul de înot urmează să fie construit în doi ani. Finanţarea proiectului se va face de la bugetul municipalităţii sau printr-un parteneriat public privat în cazul în care se vor găsi investitori. Potrivit proiectului de hotărâre, în primul an investiţia va fi de 6.856.007 mii lei urmând ca în 2012 să se aloce doar 462.260 mii lei. De realizarea bazinului de înot municipal se va ocupa Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement (ALPAB), instituţie aflată în subordinea CGMB..

Citește și: