Carmen Dumitrescu Rusan
1805 vizualizări 5 iul 2019

Curtea de Apel Craiova a respins, vineri, cererea de suspendare a executării deciziei judecătoreşti prin care fetiţa de 8 ani, din Baia de Aramă,a fost adoptată.

„Prin această decizie, Sorina rămâne în continuare la familia Săcărin până la judecarea cererii de revizuire a adopţiei”, a explicat, pentru corespondentul MEDIAFAX, Victor Dumitrică, avocatul familiei Şărămăt, care a crescut-o pe fetiţă.

„La cererea de revizuire a adopţiei procurorul general a depus şi o cerere de suspendare a executării definitive a adopţiei. Astăzi (vineri – n.r.) cererea de suspendare a executării definitive a adopţiei a avut termen la Curtea de Apel Craiova şi a fost respinsă. Asta înseamnă că Sorina rămâne în continuare la familia Săcărin”, a mai spus avocatul Victor Dumitrică.

Cererea de revizuire a adopţiei are ca prim termen la Curtea de Apel Craiova data de 10 iulie. Tot pe 10 iulie se va judeca şi strămutarea acestui dosar de la Craiova.

„Pe 10 iulie este termen tot la Curtea de Apel Craiova pentru revizuirea adopţiei. Şi tot pe 10 iulie este termen şi la Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie pentru strămutarea dosarului de revizuire a adopţiei, la cererea procurorului general. Personal consider că dacă dosarul de revizuire a adopţiei va rămâne la Craiova nici procurorul general nu va avea succes. Curtea de Apel Craiova nu are nici un interes să îşi respingă decizia", a precizat Victor Dumitrică.

De asemenea, pe rolul Tribunalului Olt este şi ordonanţa preşedinţială pentru interdicţia de a părăsi sau nu ţara de către Sorina. Potrivit avocatului Victor Dumitrică pentru această speţă se aşteaptă să se stabilească primul termen de judecată.

 

Citește și: