26 vizualizări 21 oct 2008

Abia lansată în Capitală, ideea ca, la căsătorie, fiecare familie nou-întemeiată să planteze câte un copac a fost preluată din zbor de edilul Braşovului, George Scripcaru, care a anunţat că, de luna viitoare, tinerii însurăţei de sub Tâmpa vor putea face şi ei acelaşi lucru. Dar nu în mod facultativ, ca la Bucureşti, ci „musai ca de voie bună, dacă vor să primească certificatul de căsătorie”!

„Iniţial, m-am gândit ca plantarea copacului să fie o condiţie numai pentru cei care vor să fie căsătoriţi de primar, dar apoi mi-am zis că e mai bine să fie obligatorie pentru toată lumea, fără excepţie. Pentru că vreau în felul ăsta să-i responsabilizez pe toţi cei care îşi întemeiază o familie, atât  faţă de protecţia mediului, cât şi faţă de instituţia căsătoriei, ca să reducem numărul divorţurilor, în creştere de la an la an”, şi-a explicat Scripcaru decizia.

El a mai adăugat că obligativitatea plantării unui copac de către toate cuplurile din Braşov aspirante la certificatul de căsătorie va intra în vigoare de la începutul lunii viitoare, pe baza unei dispoziţii de primar, care va fi apoi „legalizată” printr-o hotărâre a Consiliului local, la şedinţa acestuia de la finele lui noiembrie a.c. În plus, „ca să înveţe că întemeierea unei familii e la fel ca sădirea unui copac, pe care nu poţi să-l mai împarţi în două”, tinerii însurăţei vor fi puşi şi la plata copacului pe care îl vor planta, urmând să scoată din buzunar între 30 şi 80 de lei, în funcţie de specia acestuia!

 

Citește și: