2 vizualizări 4 feb 2008

Poetul Cezar Ivănescu a intrat în greva foamei, luni, începând cu ora 12:00, în Sala oglinzilor a Uniunii Scriitorilor din România (USR), pentru a protesta faţă de acuzaţiile care i s-au adus în presă privind colaborarea sa cu Securitatea, deşi, spune el, nu a primit nicio decizie din partea CNSAS.

Cezar Ivănescu a trimis, luni, două scrisori, preşedintelui Traian Băsescu şi preşedintelui Uniunii Scriitorilor, Nicolae Manolescu. În scrisori, Ivănescu spune că a hotărât să intre în greva foamei, la sediul USR din Bucureşti, şi nu va înceta greva până nu i se vor rezolva o serie de solicitări.

Ivănescu aminteşte că este laureat al distincţiei Steaua României cu grad de Comandor.

Poetul a adresat o listă de revendicări lui Nicolae Manolescu, prin care cere să-i fie reabilitată onoarea, altfel nu va înceta greva foamei. Astfel, Ivănescu îi cere preşedintelului Uniunii Scriitorilor să facă "o declaraţie fără echivoc" din care să reiasă că nu este implicat "în această murdară «făcătură»", referindu-se la o presupusă "conivenţă" a preşedintelui USR faţă de Mircea Dinescu: "(...) faptul că Mircea Dinescu se afla la Paris, ca şi dumneavoastră, la începutul campaniei de denigrare, afirmând că nici nu mi-a văzut dosarul, nici nu a votat". Apoi, poetul cere exluderea din CNSAS a lui Mircea Dinescu pentru "ilegalitatea flagrantă comisă faţă de persoana" sa. A treia revendicare este să-i fie adus dosarul de la CNSAS la Uniunea Scriitorilor, şi să fie audiat public de membrii colegiului, iar verdictul să fie comunicat opiniei publice.

De asemenea, Ivănescu cere ca membrii CNSAS să vină la audierea sa cu dosarele lor personale, CV-ul şi livretul militar şi ca Mircea Dinescu să fie sancţionat de USR şi să fie demarată o anchetă despre activitatea acestuia ca preşedinte al Uniunii. (Mediafax)

Citește și: