28 vizualizări 18 sep 2007

Ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu, a declarat astazi că solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) reprezintă o "răzbunare prostească" pentru că a solicitat, cu o zi în urmă, excluderea din magistratură a procurorilor Doru Ţuluş şi Aristotel Mihai Popa.

 "Este o reacţie la faptul că ieri dimineaţă, în baza constatărilor inspectorilor, am solicitat excluderea din magistratură a procurorilor Doru Ţuluş (şeful Secţiei a II din DNA - n.r.) şi Aristotel Mihai Popa", a afirmat ministrul Chiuariu.

El a precizat că i-a făcut plângere penală lui Doru Ţuluş pentru abuz în serviciu şi fals material, iar lui Aristotel Mihai Popa pentru abuz în serviciu.

În legătură cu Popa, ministrul Chiuariu a subliniat că acesta nu a soluţionat niciun dosar şi mai multe cauze aflate în instrumentarea sa s-au prescris.

Totodată, ministrul Justiţiei a spus că solicitarea DNA este o reacţie la faptul că raportul inspectorilor Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) relevă că activitatea DNA este dominată de incompatibilitate şi abuz.

Şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Daniel Morar, a cerut, marţi, acordul Comisiei speciale de la Cotroceni pentru începerea urmăririi penale a ministrului Justiţiei, Tudor Chiuariu, şi a fostului ministru al Comunicaţiilor, Zsolt Nagy.

Mai multe ştiri pe www.mediafax.ro

 

Citește și: