558 vizualizări 1 ian 2015

Primarul Emil Boc a mers la Clinica Ginecologie 1 din Cluj-Napoca însoţit de câţiva tineri de la Federaţia SHARE, care se ocupă de organizarea evenimentelor în cadrul proiectului Cluj - Capitală Europeană a Tineretului, şi a stat de vorbă cu mamele care au adus pe lume primii cinci bebeluşi din acest an, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Boc i-a premiat simbolic pe bebeluşi, prin diplome de onoare care atestă că ei sunt primii cetăţeni ai Clujului Capitală Europeană a Tineretului.

"Am premiat simbolic primii cetăţeni ai Capitalei Europene a Tineretului, care au o triplă calitate - cetăţeni români, cetăţeni europeni şi cetăţeni ai Capitalei Europene a Tineretului Cluj-Napoca. Au primit cadouri simbolice, produse imprimate cu sigla Capitalei Europene a Tineretului, iar ca primar m-am gândit la următorul lucru: această diplomă simbolică pe care au primit-o o vor putea utiliza începând cu vârsta de 18 ani, oricând până la 30 de ani, să meargă cu diploma la primarul care va fi atunci în funcţie la Cluj şi timp de un an să aibă statutul de consilier onorific al primarului, pe probleme de tineret. Sper să îşi exercite acest statut", a declarat Boc.

Dan Boitor, medic primar obstetrică-ginecologie la Clinica Ginecologie 1, a spus, în timpul vizitei lui Emil Boc la spital, că primii cinci bebeluşi s-au născut normal, fără ca naşterile să fie programate şi au primit note de 9 şi 10.

"Eu am intrat de gardă de dimineaţă şi am asistat la naştere trei bebeluşi. Ceilalţi doi s-au născut în cursul nopţii", a spus Dan Boitor.

Mama primului bebeluş născut în 2015 la Clinica Ginecologie 1 a declarat corespondentului MEDIAFAX că micuţul ar fi trebuit să vină pe lume abia în 16 ianuarie.

"Am intrat în travaliu miercuri dimineaţă şi am născut imediat după focul de artificii, la ora 01.40. Băieţelul e bine, sănătos, e primul copil şi îl cheamă Marc", a spus ea.

În prima zi a anului 2015, în maternităţile din Cluj-Napoca au venit pe lume şase copii. Cinci dintre aceştia, patru băieţi şi o fetiţă, s-au născut în Clinica Ginecologie 1, iar cel de-al şaselea, un băieţel, s-a născut în Clinica "Dominic Stanca".

Asistentul medical Eli Baciu a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că bebeluşul născut la Clinica "Dominic Stanca" a venit pe lume la ora 9.30, în urma unei naşteri normale, a avut o greutate de 4.600 de grame şi a primit numele Ionuţ.

Potrivit statisticilor, pe parcursul anului 2014 în Clinica Ginecologie 1 din Cluj-Napoca au venit pe lume aproape 2.000 de bebeluşi, iar în Clinica "Dominic Stanca" s-au născut 3.140 de bebeluşi.

Citește și: