Diana Marcu
Raluca ION
31311 vizualizări 26 dec 2011

La 00.22, trofeul competiţiei este adus pe scenă de Roxana Ionescu. Bartoş anunţă numele câştigătorului. El este Ştefan Stan, concurentul lui Smiley, cel care - în etapa audiţiilor oarbe - i-a promis că îl va face "cel mare" dacă vine în echipa lui.

Ştefan Stan a primit cecul în valoare de 100. 000 de euro.

Ştefan Stan, care a avut-o în sală, pentru prima dată de când a început competiţia, şi pe mama lui, a câştigat nu doar titlul de Vocea României, ci şi un cec de 100.000 de euro. Mai mult, va încheia un contract cu Universal Music Romania. Sub o ploaie de confetti câştigătorul cântă, din nou, piesa lui Sinatra, My way.

"Platoul este fierbinte", spune Pavel Bartoş la 16 minute după miezul nopţii când îi invită în scenă pe cei patru concurenţi, dar şi pe Roxana Ionescu care aduce plicul cu rezultatele concursulu. Bartoş anunţă numele primului concurent care NU ESTE Vocea României: Cristian Sanda. Sala îl aplaudă în picioare. "Ne-a dovedit tuturor că este o Voce a României indiferent de rezultatele concursului din această seară", a spus despre Sanda antrenorul lui, Marius Moga.

Iuliana Puşchilă este al doilea nume care nu a întrunit toate voturile publicului. Lupta se dă între concurentul lui Smiley şi cel al Loredanei.

UPDATE 00.03. În trei minute se va anunţa STOP VOT! Înainte de acest moment, cei patru antrenori urcă din nou pe scenă pentru a interpreta împreună o super piesă Queen - We are the champions. La 00.08 se anunţă STOP VOT!

La 23.57 este rândul lui Liviu Teodorescu să cânte o piesă pe care Marius Moga i-a compus-o, Electronic Symphony.

Urmează un moment muzical pregătit de Horia Brenciu şi de câţiva băieţi pe care acesta i-a avut în echipă: Robert Patai, Max Dragomir,Claudiu Mirea şi Vlad Gliga.

UPDATE 23.40. Intră în scenă Loredana alături de vocile feminine pe care le-a avut în echipă - Aminda, Alexandra Crăescu, Oana Brutaru şi Alexandra Penciu.

Unul dintre foştii concurenţi din echipa lui Smiley revine pe scena de la "Vocea României" ca artist. Cătălin Dobre interpretează o piesă pe care i-a compus-o fostul său antrenor, Spune-mi dacă vrei, împreună cu Cabron.

UPDATE 23.08. Îmbrăcat în smoking intră în scenă Ştefan Stan cântând o piesă din repertoriul lui Frank Sinatra, My Way. "Ne-ai convins", i-a spus Loredana, în timp ce Moga l-a numit pe concurent Ştefan Sinatra. "Este o piesă care te reprezintă perfect", l-a lăudat antrenorul. La 23.17, Pavel Bartoş anunţă START VOT.

UPDATE 22.50. Vin în scenă Dragoş Chircu şi Pepe. Împreună cântă Abrazame, în vreme ce Loredana dansează în fotoliul ei. Sala e în delir. "L-am văzut mai viu ca niciodată pe copilul ăsta", a spus Brenciu despre prestaţia lui Chircu. "Am păstrat şi noi la final", s-a apărat Loredana. "Am venit cu una şi bună", a punctat antrenoarea.

"E ceva inedit pentru mine. Nu mă aşteptam să cânţi ceva latino. Te prinde bine genul ăsta", i-a spus Smiley concurentului bănuind că există legături de rudenie între Pepe şi Chircu. "A fost în duet cu îngeraşul loredanian şi diavolul tazmanian", a continuat seria glumelor Marius Moga. Dar Loredana nu se lasă şi îşi apără elevul. I love you, baby, îi spune aceasta încurajându-l pe Chircu, nu înainte de a-i tirmite o bezea.

Câteva minute mai târziu este rândul Iulianei Puşchilă să cânte alături de Voltaj piesa fanion a trupei, Tânăr vreau mereu să fiu. "Mi-a plăcut foarte mult alegerea lui Brenciu", a spus la final Smiley. "Practic, ai avut primul tău concert cu publicul în picioare şi asta, la 16 ani, e o mare realizare".

UPDATE 22.30. Cristian Sanda şi Marius Moga cântă împreună Tot mai sus, cel mai nou hit al antrenorului. Pe final, scena este invadată de ceilalţi concurenţi de la Vocea României.

"De-acum încolo, piesa asta o vor cere la radio", a spus Pavel Bartoş cu umorul caracteristic. "Ai adus vigoare şi prospeţime acestei piese", l-a laudat Loredana pe concurent. "Piesa asta ţi se potriveşte foarte bine. Uau, ai atins nişte note impresionante", a punctat Smiley.

Un alt duet pe scena de la Vocea României, cel dintre Ştefan Stan şi Andra. Împreună cântă tot o piesă Andrea Bocelli, Vivo Per Lei.

Andra şi Ştefan Stan - Vivo Per Lei

"Sună bine italiana, mă bucur că am dat tonul cu piesa pe care i-am dat-o lui Daniel Max Dragomir", s-a felicitat singur Horia Brenciu, nu înainte de a-i spune lui Ştefan Stan că este "un personaj, precum Canaf". La rândul său, Moga a apreciat modul în care li s-au îmbinat celor doi vocile,în vreme ce Loredana a vorbit despre întâlnirea muzicală specială dintre vocea baritonală a lui Ştefan şi cea minunată a Andrei.

Ultimul cuvânt l-a avut antrenorul lui, Smiley: "Vocea lui Ştefan are o personalitate extraordinară, o recunoşti din mii de voci", a spus acesta. Smiley a avut un mesaj personalizat: "Ai devenit Ştefan cel Mare iar mâine, pentru că este ziua ta, Sfântul Ştefan, ai să fii şi cel Sfânt."

22.03. E rândul Loredanei să cânte alături de elevul ei, Dragoş Chircu. Cei doi interpretează o piesă cântată de Andrea Bocelli şi Sarah Brightman, Con Te Partiro. Publicul e în delir.

"Tu, Smiley, cred că n-ai cântat niciodată cu Loredana, atât de aproape", l-a tachinat Horia Brenciu pe Smiley, continuând spre deliciul celor prezenţi: "Nu am văzut o Loredană mai pasională ca în seara asta". "Îngeraş, îngeraş, dar şi ea e dată dracului!", a mai comentat Brenciu referindu-se la artistă.

Cum au cântat Loredana şi Dragoş Chircu "Con te partiro" AICI

Şi Loredana şi-a lăudat elevul. "Merită să îngenunchezi în faţa unui talent adevărat! Vocea lui Dragoş Chircu este cea mai bună pe care am întâlnit-o în viaţa mea", a mai spus artista.

Cu o piesă din repertoriul Ninei Simone şi cu un look schimbat vine pe scenă Cristian Sanda - Feelin' good. "Vroiam sa vă arăt un altfel de Cristian care zace în el şi pe care am vrut să îl scot la lumină", a spus Marius Moga despre look-ul de băiat rău al liniştitului său elev.

Brenciu l-a felicitat pe concurent şi a propus un duet între eleva lui, Iuliana Puşchilă şi concurentul lui Moga. "Ai tot ce îţi trebuie ca să fii un concurent de succes în România şi nu numai", i-a spus Smiley lui Cristian Sanda.

Învingătorul ia tot, aceasta a fost piesa cu care Iuliana Puşchilă a urcat pe scenă la 21.38, din repertoriul ABBA: The Winner Takes It All. "E o plăcere să te ascult", i-au spus pe rând concurentei atât Marius Moga cât şi Smiley, amândoi oferindu-se să-i compună tinerei un album.

"Dacă ai nevoie de cineva care să-ţi compună o piesă, roagă-l pe Brenciu să mă roage, ca să nu sărim etapele", i-a spus Moga Iulianei Puşchilă, după de i-a lăudat vocea caldă.

La 21.33 urcă pe scenă Andreea Crepcia, fostă concurentă la Vocea României, căreia Marius Moga i-a promis că îi va compune o piesă până de Crăciun. S-a ţinut de cuvânt, Andreea interpretând Good Morning, Sunshine.

UPDATE 21.25. Satisfaction a celor de la Rolling Stones se aude pe scena de la Buftea pe două voci: Ştefan Stan cântă alături de antrenorul său, Smiley, cu papion şi smoking. Sala e în delir. "Sper că veţi primi şi voi puţină satisfacţie după ce aţi cântat cu atâta patos, noi aici suntem foarte satisfacuţi", a spus Loredana, felicitându-i pentru piesa aleasă: "Ne-aţi dat energie".

"Va trebui să faceţi spectacol împreună", le-a spus Brenciu celor doi. Ultimul cuvânt l-a avut antrenorul, revenit în fotoliul său de piele roşie. Smiley i-a spus lui Ştefan doar atât: "Mă bucur că am avut onoarea să fiu cu tine pe aceeaşi scenă."

UPDATE 21.06. Cea mai tânără concurentă aflată în concurs, Iuliana Puşchilă, 16 ani, intră în scenă alături de antrenorul său, Horia Brenciu. Cei doi cântă Time of my life.

La sfârşitul piesei, Brenciu a ridicat-o în braţe pe Iuliana, pentru ca ulterior să promită că va repeta coregrafia dacă eleva lui câştigă competiţia. "Chem tot baletul şi mă arunc cu trupul meu peste ei", a spus Brenciu.

ASCULTĂ-I cântând pe Horia Brenciu şi pe Iuliana Puşchilă

"Cristian Sanda ar merita să câştige Vocea României", spune despre elevul său Marius Moga. Liceanul care l-a bătut în semifinalele competiţiei pe Liviu Teodorescu urcă pe scenă la 20.56 şi cântă acompaniat de Felicia Filip şi de un cor.

Soprana poartă o rochie impresionantă de culoare roşie.

"Un duet de senzaţie", spune prezentatorul Pavel Bartoş despre momentul muzical interpretat - Adagio, de Lara Fabiani, în timp ce Felicia Filip explică de ce a ales să cânte alături de concurent: "Am venit la Vocea României pentru Cristian Sanda, care este una din cele mai bune voci din Romania!". Marius Moga îi aplaudă pe cei doi în picioare.

"Eşti un fel de Ninja la Vocea României", a spus şi Smiley despre prestaţia lui Cristian Sanda, în vreme ce Moga a afirmat despre elevul său, din nou, că este foarte bun şi că ar merita să fie Vocea.

AICI Adagio, în interpretarea Feliciei Filip şi a lui Cristian Sanda

UPDATE 20.42. Primul concurent care sparge gheaţa este Dragoş Chircu, din echipa Loredanei. El cântă o piesă a lui Michael Bolton, When a man loves a woman. La final, concurentul este aplaudat în picioare de antrenoarea lui, în timp ce sala îi scandează numele lui Dragoş."Cu piesa asta ai făcut mii de femei să se îndrăgostească de tine", i-a spus acestuia Pavel Bartoş. La rândul lor, Marius Moga şi Horia Brenciu au concluzionat că Unchained melody a fost cea mai tare piesă a lui, dar l-au felicitat pe concurent şi pentru prestaţia din această seară.

"Sunt îndrăgostită de vocea lui Dragoş. Ai avut o interpretare incredibilă a acestei piese. Ai făcut minuni", a spus Loredana despre elevul său. "Îngeraşii rămân îngeraşi".

Prezentatorii show-ului Vocea României, Roxana Ionescu şi Pavel Bartoş

UPDATE 20.30 Toţi concurenţii, foşti şi actuali, intră în scenă în forţă, veseli şi plini de energie, ca un cor gospel. Joy to the world, cântă aceştia, în timp ce din public sunt dirijaţi de Dana Dorian. Îmbrăcaţi în alb şi cu logo-ul show-ului pe cămăşile largi, toţi cei 20 de concurenţi care au ajuns în show-urile live de la Vocea României cântă unul dintre cele mai cunoscute colinde de Crăciun.

UPDATE 20.25 Înainte de începerea show-ului din această seară, concurenţii ieşiţi din joc stau de vorbă cu colegii lor deveniţi finalişti. Alături de ei îi vedm pe Smiley, pe Pavel Bartoş, pe Felicia Filip care va realiza în această seară un duet cu Cristian Sanda. În public se mai află Laura Cosoi, Paula Herlo, dar şi fotbalistul Cristi Chivu , care a venit alături de soţia sa, Adelina. Marea Finală e gata să înceapă.

Luni seară, începând cu ora 20:30, "Vocea României", show-ul muzical difuzat de ProTV, îşi va desemna câştigătorul. Patru concurenţi se luptă în marea finală: Cristian Sanda, Dragoş Chircu, Iuliana Puşchilă şi Ştefan Stan.

Elevii lui Marius Moga, Loredana, Horia Brenciu şi Smiley vor încerca astă seară să demonstreze publicului că merită titlul de "Vocea României". Aşa că vor cânta alături de Felicia Filip, de Pepe, de cei de la Direcţia 5 şi de Andra.

În această etapă, decizia este numai în mâna telespectatorilor, ei fiind cei care, prin voturile lor, decid cine merită titlul de "Vocea României". Acesta va câştiga şi un cec de 100.000 de euro şi împreună cu Universal Music România va scoate un album. De altfel, şi ceilalţi trei finalişti vor beneficia de un single - piesa şi videoclip - lansate de Universal Music România.

Cine sunt vocile care se luptă în finală

Cristian Sanda, elevul lui Moga, cântă de la 8 ani şi a ajuns la cursurile de canto de la Palatul Copiilor din Craiova la insistenţele învăţătoarei sale, care i-a convins părinţii că are voce. A continuat să studieze şi a decis să participe la show-ul organizat de Pro Tv. "A fost o lecţie şi la nivel de psihic. Show-urile live m-au făcut mai puternic, am trăit nişte emoţii şi senzaţii pe care nu le-am mai avut în viaţa mea! Concursul ăsta m-a învăţat să fiu mai degajat şi să zâmbesc mai mult", declara concurentul pentru Mediafax.

În această seară, Sanda mizează pe prestaţia lui şi pe valorificarea sfaturilor primite de la antrenori şi de la cei de acasă. A stabilit şi duete, cu Marius Moga şi cu Felicia Filip, şi spune el "vor fi foarte emoţionante".

Planurile sale de viitor? Pregătirea pentru examenul de bacalaureat şi continuarea carierei muzicale. "Visul fiecărui artist este să cucerească întreaga lume, dar prefer să iau lucrurile pas cu pas", spune Sanda, care mărturiseşte că nu s-a gândit încă la ce va face dacă, la finalul acestei seri, va fi desemnat câştigător. "Sper din suflet să îmi strige numele când vor anunţa câştigătorul, dar ştiu că e greu, vocile toate sunt foarte bune. Vă pot spune ce am de gând să fac cu banii abia după ce aş câştiga concursul".

Dragoş Chircu, care va lupta să devină "Vocea României", în finala de astă seară, a declarat, într-un interviu pentru Mediafax că, dacă va câştiga marele premiu în valoare de 100.000 de euro, va folosi banii în primul rând pentru a-şi ajuta părinţii. Elevul Loredanei mărturiseşte că show-ul i-a schimbat viaţa: "Timpul s-a comprimat şi ziua de show parcă venea din ce în ce mai repede, iar când sunt pe stradă cea mai mare satisfacţie o am atunci când văd oameni care îmi zâmbesc".

Chircu promite că va face "tot posibilul" să arate că îşi merită locul în finală. "La "audiţiile pe nevăzute", Moga era aproape convins că eu mi-am folosit toate atuurile şi se întreba cu ce pot veni nou pe parcursul concursului. În marea finală voi scoate cel mai mare as din mânecă, Pepe, cu care am pregătit un moment extraordinar şi sunt sigur că va plăcea atât juriului, cât şi telespectatorilor".

Chircu a mai spus că indiferent de ce se va întâmpla astă seară, viaţa lui "nu poate să o ia pe un alt drum". Mai mult, Chircu se gândeşte la o carieră internaţională. Deşi spune că nu şi-a făcut planuri în cazul în care va fi desemnat Vocea României, Dragoş Chircu îşi doreşte "o finală frumoasă": "Dacă ar fi să câştig, unul din primele lucruri pe care le-aş face ar fi să-mi ajut părinţii, aşa cum au făcut-o şi ei până acum".

Iuliana Puşchilă cântă de la 8 ani şi, în timp, a descoperit că îi plac şi chitara, pianul şi dansul. "Nu mi-am dat seama că aceasta este menirea mea până în momentul în care am apărut pe scenă", avea să spună concurenta pentru Mediafax. Adolescenta îşi doreşte ca, la finalul competiţiei, să fie cunoscută în România şi "uşor, uşor" să cucerească şi piaţa internaţională. "Însă consider că România este şansa mea. Aici oamenii mă ştiu, m-au susţinut şi au fost alături de mine", arfirmă Puşchilă.

Pentru finala din această seară, concurenta a pregătit un duet cu trupa Voltaj. "Va ieşi un super show", crede liceanca. "Mă bucur foarte tare că au acceptat să cântăm împreună, pentru că sunt fana lor de când eram foarte mică".

Antrenat de Smiley, cel care i-a promis la etapa audiţiilor pe nevăzute că îl va face "cel Mare" dacă vine în echipa lui, Ştefan Stan promite un show de excepţie astă seară, alături de Andra. Concurentul, în vârstă de 38 ani, este un autodidcat şi spune că el cântă aşa cum simte.

Cert e un lucru, afirmă acesta într-un interviu pentru Mediafax. "Vocea României a fost o experienţă care mi-a schimbat viaţa, asta e clar. Am învăţat foarte multe lucruri, atât la nivel profesional, cât şi uman, am cunoscut oameni, mi-am făcut prieteni, şi am reuşit să fac primul pas pe un drum pe care vreau să merg de acum înainte: muzica".

Concurentul a declarat că deja a primit oferte pentru a cânta în străinătate, dar le-a refuzat "din respect pentru ţara mea, pentru oamenii care au crezut în mine aici şi m-au susţinut. Indiferent de ce-mi rezervă viitorul pe plan muzical, dacă aş alege străinătatea, ar fi doar pentru a reprezenta România".

Întrebat ce ar face cu 100.000 de euro în cazul în care i-ar câştiga la finala din 26 decembrie, Stan spune că o parte din bani ar fi o donaţie pentru Kassandra Rotariu, o fetiţă care are mare nevoie de ajutor şi a cărui poveste l-a impresionat încă dinainte de începerea acestui concurs. "Cu o altă parte din bani aş face o prăjitură imensă din care să guste toţi cei care m-au susţinut, iar restul l-aş investi în cariera mea muzicală", a mai spus Ştefan.

Citește și: