Gandul.info
Otilia Ciocan Serescu
5983 vizualizări 3 dec 2017

Precizarea vine după ce primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a declarat, la un post de televiziune, că decizia de a organiza un târg de Crăciun în Piaţa Victoriei a fost luată de PSD.

„Am aflat cu surprindere că în mediul on-line se vehiculează informaţii potrivit cărora Primăria Capitalei şi primăriile de sector din Bucureşti ar organiza evenimente care sunt decise la sediul PSD. Dezminţim categoric aceste zvonuri şi îi asigurăm pe bucureşteni că toate hotărârile care privesc viaţă lor se iau în Consiliul General, Consiliile locale ale celor 6 sectoare şi de către conducerile instituţiilor subordonate primăriilor, conduse de funcţionari publici. Le mulţumim, totodată, miniştrilor şi parlamentărilor PSD şi ALDE care susţin în Executiv şi Parlament proiecte de dezvoltare pentru Capitală României”, se arată în precizarea transmisă de Municipalitate.

Scrisoarea este semnată de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, primarul Sectorului 2, Mugur Mihai Toader, primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, primarul Sectorului 5, Daniel Florea, şi de primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, toţi aceştia membri ai Partidului Social Democrat.

„Decizia să se facă târg de Crăciun îm Piaţa Victoriei a fost luată la partid“, a spus primarul Dan Tudorache, sâmbătă seara, la Realitatea TV. El a încercat, astfel, să sugereze că premierul Mihai Tudose ar fi trebuit să o susţină pe Firea în demersul de a organiza un târg dedicat sărbătorilor de iarnă în Piaţa Victoriei. Anterior, Gabriela Firea a declarat că locaţia târgului a fost aleasă de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Organizarea unui târg în Piaţa Victoriei a generat un protest sâmbătă, în Capitală. Manifestanţii susţineau că Firea încearcă să blocheze protestele organizate în faţa Guvernului. În urma mitingului, edilul Capitalei a decis mutarea locaţiei târgului, dar a anunţat că va depune mai multe plângeri penale.

Citește și: