Carmen Iohannis are 54 de ani, iar 31 şi i-a petrecut alături de Klaus Iohannis, dintre care ultimii 25 în calitate de soţie.

Deşi luni dimineaţă era aproape oficial că va fi prima doamnă, Carmen Iohannis a mers pe jos, ca în orice altă zi, la liceul ''Gheorghe Lazăr'' din Sibiu, unde predă de 24 de ani limba engleză.

Acolo, a fost întâmpinată cu flori şi urale de colegi şi elevi, aceştia din urmă cântându-i imnul ţării, dar şi piesa ''We are the champions'' de la Queen.

''E o profesoară foarte bună, e apropiată de noi şi ne iubeşte ca şi când am fi copiii ei'', spune unul dintre elevii lui Carmen Iohannis. ''O să vorbim să vedem dacă trebuie să plec la Bucureşti'', a declarat aceasta, mărturisind că îi va fi greu să se despartă de clasa la care este dirigintă.

Preşedintele ales Klaus Iohannis a declarat că el şi soţia lui şi-au asumat faptul că ar urma să se mute la Bucureşti. ''Este pregătită să fie primă doamnă. Ne-am asumat amândoi că aici vom ajunge şi am luat în calcul să venim la Bucureşti. Am cunoscut-o pe Carmen la 23 de ani, făceam excursii pe munte. Ne-am înţeles din ce în ce mai bine şi am decis să rămânem împreună'', a povestit cel care a fost timp de 14 ani primar al Sibiului, până să ajungă la Cotroceni.

Carmen Iohannis - care se declară o admiratoare a familiei regale, dar şi a soţiei preşedintelui american Barack Obama, Michelle - s-a remarcat deja prin ţinutele elegante şi feminine purtate la apariţiile publice alături de soţul ei. Reporterii au remarcat şi atenţia ei la detalii. Înaintea lansării candidaturii lui Klaus Iohannis la preşedinţie, în Piaţa Victoriei, soţia sa i-a înmânat nişte dropsuri. ''În cazul în care are nevoie de ele şi nu găseşte apa la timp, să poată rosti speechul pe care îl are de rostit'', a motivat Carmen Iohannis.

Iată mai jos mai multe fotografii cu Carmen Iohannis alături de soţul ei, atât în calitatea lui de primar al Sibiului, cât şi de candidat la alegerile prezidenţiale (foto Mediafax).

Citește și: