Gandul.info
Ilinca Nazarie
703 vizualizări 22 oct 2017

Mitropolitul Moldovei a vorbit despre menirea arhiereului: aceea de a-l sluji întru totul pe Dumnezeu, de a fi aproape de preoţii şi credincioşii pe care îi păstoreşte.

La finalul slujbei a avut loc ceremonia de întronizare, când PS Ignatie a primit binecuvântarea de la Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei şi a primit însemnele arhiereşti.

”Fără harul lui Dumnezeu nimic măreţ şi plăcut cerului nu poate fi înfăptuit spre slujirea lui şi a oamenilor. Nimic din tot ceea ce ţine de credinţă şi viaţa Bisericii nu poate fi întemeiat cu adevărat decât numai pe căutarea şi intrarea convingătoare în interiorul voii şi a gândului lui Dumnezeu pentru noi, oamenii muritori. De aceea, am deplina conştiinţă că nu la o vrednicie simplă şi obişnuită mă cheamă Domnul, ci la mai multă slujire şi la mai multă nevoinţă decât de obicei”, a spus noul Episcop de Huşi în cuvântarea pe care a ţinut-o după ceremonie.

Preasfinţitul Părinte Ignatie Mureşeanul, arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei şi Portugaliei, a fost ales în postul vacant de Episcop al Huşilor în şedinţa Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din data de 5 octombrie 2017.

Citește și: