Clarice DINU
17197 vizualizări 11 apr 2012

O firmă cu sediul în Cipru, Valhalla Resources, fondată de un cetăţean american şi unul canadian care trăiesc în România din anii `90, este în spatele Roman Cooper Inc, companie care a câştigat licitaţia perntru privatizarea Cupru Min. Potrivit Hotnews, cei doi, Joel Hayes şi Stacy Quinney , au fost numiţi în conducerea Roman Cooper Inc în postul de preşedinte, respectiv vicepreşedinte executiv, conform unui comunicat de presă al companiei. Un alt preşedinte al Valhalla Resources,Michael Williams, fost numit preşedintele board-ului director al Roman Copper.

Totodată, Stacy Quinney este unul dintre partenerii de afaceri ai lui Dinu Patriciu.

Licenţe în minerit

Valhalla Resources apare ca acţionar în mai multe companii din România cum ar fi Valhalla Operations, Transylvania Minerals, Black Sea resources, Tethyan Gold, Hoq Operations, Shoimul Resources şi Vallachia Resources.

Potrivit Hotnews, Transylvania Minerals, în care Valhalla Resources este acţionar, cu 25%, alaturi de Barrick Gold Romania, deţine licenţa de exploatare pentru zăcământul de aur de la Bratosin. Vallachia Resources are drept de explorare pentru minereu polimetalic la Corbeşti-Micăneşti (Hunedoara, Arad), iar Hoq Operation are licenţă de explorare la Highiş Sud (Arad).

Patriciu, Stolojan şi ciocolata cu rom

Instalat în conducerea Roman Cooper, Stacy Quinney apare, în 2007, între acţionarii firmei First Logistics & Distribution, în conducerea cărei figurează Dinu Patriciu alături de Colin Hart, partener cu omul de afaceri la Rompetrol.

Popularitatea lui Stacy Quinney în România este legată şi de apariţia sa în două clipuri publicitare la ciocolata "Rom".

Partenerul lui Quinney, Joel Hayes, este cetăţean american şi a fost, potrivit Hotnews, vicepreşedinte al Romanian American Enterprise Fund, între membrii boardului director figurând şi fostul premier, actualmente europarlamentar, Theodor Stolojan. Hayes a făcut parte, în 2003, din conducerea AmCham, Camera de Comerţ Americană din România.

Citește și: