489 vizualizări 1 feb 2010

Contractul de modernizare a drumului naţional Trans­­alpina, care leagă Tran­silvania de Oltenia, dar şi alte lucrări pe banii statului l-au propulsat pe omul de afaceri giurgiuvean Nelu Iordache, proprietarul companiei Romstrade, în fruntea topului constructorilor de pe piaţa românească, realizat de ZF.

Anul trecut, compania a realizat o cifră de afaceri de 320 milioane de euro, în creştere cu 46% faţă de valoarea din 2008. Pe locul doi se plasează tot o companie românească, Hidroconstrucţia, cu afaceri de 265 milioane de euro, iar abia pe trei găsim o firmă străină, austriecii de la Strabag, cu 180 milioane de euro.

Nelu Iordache, proprietarul companiilor Romstrade, Blue Air şi La Moşie, toate înregistrate în comuna Adunaţii Copăceni din judeţul Giurgiu, unde primar este vărul său, Ion Tache, s-a extins semnificativ în ultimii patru ani de zile. În prezent, Iordache controlează afaceri de aproximativ 500 milioane de euro în construcţii, transport aerian, pomicultură şi energie eoliană. Cel mai mare aport în structura holdingului îl are însă compania Romstrade.

Modernizarea drumului Trans­alpina, DN 67C, Bengeşti - Sebeş, pe o lungime de 148 km, contract de 385 milioane de euro, a fost principalul motor de dezvoltare a companiei. În vârstă de 42 de ani, Iordache a devenit un "rege al asfaltului" în 2007, când afacerile companiei sale au ajuns aproape de pragul de 200 milioane de euro, de la numai 18,5 milioane cu un an înainte.

"Încă nu am finalizat bugetul pe anul precedent, urmează să strângem şi datele din decembrie, însă suntem aproape de ceea ce ne-am propus, echivalentul a 320 milioane de euro", a declarat Gheorghe Răcaru, directorul de strategie şi dezvoltare al grupului de firme controlat de Nelu Iordache, citat de ZF.

Contracte numeroase în ministeriatul lui Orban

Contractele cele mai bănoase pentru Romstrade în ultimii ani au fost cele pentru reabilitarea drumurilor naţionale şi a străzilor din oraşe precum Bucureşti, Deva sau Giurgiu. Compania a mai câştigat contracte de lărgire a unor tronsoane din şoseaua de centură a Bucureştiului. Romstrade are în prezent în derulare lucrări de infrastructură care totalizează peste 650 milioane de euro. Cele mai multe contracte cu statul au fost obţinute de Romstrade în perioada când Ministerul Transporturilor era condus de liberalul Ludovic Orban.

"Contractele pe care le avem deja semnate sunt suficiente pentru a ne permite o creştere de cel puţin 15-20% anul acesta. În plus, vom participa la noi licitaţii, în principal la administraţiile locale, care sunt mai flexibile şi pot găsi mai multe surse de finanţare şi nu depind de bugetul de stat", a mai spus Răcaru.

Pentru modernizarea DN67C, Iordache a contractat una dintre cele mai mari finanţări bancare obţinute vreodată de o companie locală de construcţii - 140 milioane de euro de la filiala londoneză a băncii elveţiene Credit Suisse.

Transalpina se află la o altitudine mai mare decât Transfăgărăşan, la 2.148 m, şi face legătura între Transilvania şi Oltenia.

Principalele contracte aflate în derulare ale Romstrade, pe lângă reabilitarea drumului Transalpina, sunt lărgirea la patru benzi a unui tronson de 22 km din Centura Bucureşti Sud, între autostrăzile A2 şi A1 (în joint venture cu Euro Construct Trading 98 şi Consitrans), reabilitarea DN66 Baru-Haţeg, infrastructura stradală în comuna Voluntari şi consolidarea şi protecţia versanţilor pe DN7A pe o lungime de 23 de kilometri.

Citește și: