Madalina Prundea
148 vizualizări 15 ian 2020

Trotinetele electrice, folosite din ce în ce mai mult pe drumurile publice din România, nu sunt definite şi nici incluse într-o categorie de vehicule în legislaţa actuală. Mai mult, potrivit Ministerului Afacerilor Interne (MAI)), în ultimii trei ani, în România conducătorii de trotinete electrice au fost implicaţi în 192 de accidente rutiere, soldate cu un deces, 37 răniţi grav şi 156 de răniţi uşor.

Astfel, Ministerul Afacerilor Interne a pus în dezbatere publică un proiect de Ordonanţă a Guvernului care va modifica şi completa Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice prin introducerea unor prevederi referitoare la utilizarea trotinetelor electrice pe drumurile publice, arată un comuncat al Ministerului Afacerilor Interne.

Prin proiect se propune ca trotineta electrică să fie definită că fiind „vehiculul utilizat pentru transportul unei singure persoane, cu două sau trei roţi, articulat cu o bară în partea din faţă folosită ca dispozitiv de direcţie, a cărui viteză maximă prin construcţie este mai mare de 6 km/h, dar nu depăşeşte 25 km/h şi care este echipat cu un motor electric”, după cum se arată în nota de fundamentare.

Trotinetele electrice vor fi conduse numai pe pista pentru biciclete, iar în lipsa acestei piste, vor putea circula doar pe sectoarele de drum unde viteza maximă admisă pentru circulaţia vehiculelor este de 50 km/h,

Pentru a conduce o bicicletă sau o trotinetă electrică pe drumurile publice, conducătorul acesteia trebuie să aibă vârsta de cel puţin 14 ani. Mai mult, transportul pasagerilor este interzis.

Trotineta electrică oprită sau staţionată pe partea carosabilă trebuie aşezată lângă şi în paralel cu marginea acesteia. Trotinetele electrice pot fi oprite sau staţionate şi câte două, una lângă alta.

Echiparea trotinetelor electrice care circulă pe drumurile publice cu mijloace de iluminare şi dispozitive reflectorizant-fluorescente este obligatorie, fiind interzisă circulaţia acestora pe timp de noapte fără aceste mijloace şi dispozitive în stare de funcţionare.

Casca de protecţie este obligatorie pentru conducătorii de biciclete şi trotinete electrice a căror vârstă este sub 16 ani.

Conform documentului pus în dezbatere, nerespectarea normelor privind circulaţia trotinetelor electrice constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni, respectiv de la 6 la 8 puncte-amendă.

Textul proiectului de act normativ este afişat şi poate fi consultat pe pagina de Internet a MAI, iar propunerile propunerile, sugestiile si opiniile persoanelor interesate pot fi transmise în termen de 10 zile calendaristice calculat de la data publicării anunţului pe site.

În Danemarca, nu poţi merge cu trotineta electrică pe timpul nopţii

Potrivit notei de fundamentare a MAI, crculaţia trotinetelor electrice nu este reglementată unitar la nivel european, Aceasta e permisă în unele state, printre care Germania, Austria, Belgia, Danemarca, Italia, Franţa şi Olanda, dar este interzisă în altele, precum Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

În Germania, cei care conduc trotinete electrice trebuie să aibă vârsta de cel puţin 14 ani, nu au voie să meargă cu o viteză mai mare de 20 km/h şi nu le este permis accesul pe trotuar sau în zonele pietonale.

În Austria, trotinetele electrice sunt încadrate la categoria biciclete şi biciclete electrice şi pot circula pe piste de biciclete, cu excepţia cazului când nu este amenajată o asemenea pistă, viteza maximă admisă fiind de 25 km/h.

În Belgia, regulile aplicabile sunt diferenţiate în funcţie de viteza cu care se deplasează utilizatorul. Viteza maximă permisă este de 18 km/h.

În Danemarca, circulaţia se desfăşoară exclusiv pe piste de biciclete cu viteza maximă de 20 km/h. Este interzisă circulaţia trotinetelor pe timpul nopţii.

În Italia, viteza de deplasare a trotinetelor electrice este permisă până la 20 km/h.

În Olanda, trotinetele electrice se pot deplasa pe pistele de biciclete şi intră în categoria mopedelor speciale, cu viteză constructivă maximă de 45 km/h, însă, pentru a fi utilizate pe drumurile publice, altele decât pistele de biciclete, fiecare model trebuie suspus unui proces de avizare, la cererea producătorului, importatorului, comerciantului, derulat de către Ministerului Infrastructurii cu prijinul tehnic al RDV (echivalentul Registrului Auto Român).

În Franţa, circulaţia trotinetelor electrice este permisă numai pe pistele pentru biciclete, iar în lipsa acestora, numai pe drumurile publice unde viteza maximă admisă pentru circulaţia vehiculelor este de 50 km/h. Este interzisă circulaţia trotinetelor electrice în afara localităţilor, cu excepţia pistelor pentru biciclete.

Citește și: