Ana Maria Lazăr
1875 vizualizări 15 iun 2016

"Am fost citată astăzi la Judecătoria sectorului 1. S-a judecat problema cu excepţia de neconstituţionalitate invocată de mine în contestaţia depusă la Biroul Electoral de Sector şi sunt foarte fericită să vă anunţ că judecătorul a dispus trimiterea către Curtea Constituţională a excepţiei invocată de noi. Adică ne vom regăsi în faţa CCR pentru a explica faptul că legea aşa cum este nu permite o reprezentativitate bună în alegeri", a spus Armand marţi noapte, într-un video postat pe Facebook.

Ea a amintit că judecătorii CCR au mai judecat o dată această cauză invocată de jurnalistul Liviu Avram, dar că excepţia ar putea fi admisă acum pentru că Armand a candidat la alegerile locale şi a ieşit pe locul doi.

"Este a doua oară când această problemă se găseşte în faţa CCR, prima dată de către domnul Liviu Avram. A fost respinsă pentru că domnul Liviu Avram nu avea calitate de candidat plasat pe locul doi, cererea lui a fost respinsă din acest motiv, eu acum mă găsesc în situaţia aceasta şi atunci eu sper că CCR va admite această excepţie", a afirmat Clotilde Armand.

Armand a mai arătat că o eventuală decizie favorabilă nu se aplică retroactiv, iar acţiunea este pentru alegerile următoare.

De asemenea, ea a amintit de proiectul de lege referitor la alegerea primarilor în două tururi care a fost adoptat tacit de Senat, spunând că a fost o dezbatere intensă înainte de alegeri, iar după nici măcar nu s-a mai dezbătut în plen.

Citește și: