86 vizualizări 16 aug 2007

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, joi, solicitarea unui drept la replică postului Antena 3 referitor la ediţia de marţi a emisiunii "În gura presei", în care Mircea Badea a contestat amenda de 25.000 lei primită în aceeaşi zi din partea CNA.

Dreptul la replică va fi formulat de preşedintele interimar al CNA, Răsvan Popescu, şi se va filma la sediul Consiliului, urmând ca înregistrarea să fie difuzată la Antena 3.

În emisiunea "În gura presei", difuzată pe 14 august, Mircea Badea a susţinut că amenda pe care postul a primit-o pentru o emisiunea anterioară "În gura presei" nu este justificată. De asemenea, moderatorul a spus că CNA-ul este constituit politic şi că amenzile încasate de Antena 3 până acum, în ultimul an, sunt numai la plângerea unor membri PD.

Membrii CNA au decis cererea unui drept la replică pentru că, astfel, un reprezentant al Consiliului va putea să dea mai multe detalii referitoare la activitatea CNA şi la modul în care s-a decis amendarea postului Antena 3.

CNA a decis, de asemenea, sesizarea Clubului Romn de Presă (CRP) cu referire la activitatea de moderator a lui Mircea Badea.

"Noi judecăm derapajele pe care le face Mircea Badea în această emisiune (...) În această emisiune, ca reacţie la amenda primită, dumnealui îşi permite să iasă pe post şi să se transforme în victima sancţiunii primite, ceea ce nu e adevărat", a declarat Dan Grigore, membru CNA. (Mediafax)

Citește și: