Alina Botezatu
3037 vizualizări 14 dec 2018

„Cei 3,3 km se vor alătura altor circa 3,2 km deja finalizaţi, din apropierea strada Popasului şi până la Centură. În total, cei circa 6,5 km de la Centură şi până în şoseaua Petricani vor avea câte trei benzi pe sens (fără bandă de urgenţă) şi două noduri: la intersecţia cu Popasului şi un sens giratoriu la intersecţia cu strada Gherghiţei”, au precizat reprezentanţii CNAIR.

La ora 19:00 au fost deschişi încă 3,3 km de autostradă, după o aşteptare de 7 ore, momentul fiind iniţal anunţat pentru ora 14:00.

La intersecţia cu Şoseaua Petricani, autostrada se va termina într-o intersecţie în ”T” semaforizată, cu bretele dedicate pentru virajul la stânga, atât de pe autostradă, cât şi de pe Şoseaua Petricani.

Proiectarea şi execuţia acestui sector de autostradă au fost făcute de Asocierea Aktor - EuroContruct Trading 98 pentru 129,18 milioane de lei fără TVA. Lucian Şova, ministrul demisionar al Transporturilor, anunţa pe 26 noiembrie, că această bucată de autostradă din A3, de la intrarea în Bucureşti, va fi gata până la 1 decembrie.

CNAIR a inaugurat, noaptea şi cu întârziere, un tronson de 3,3 kilometri din autostrada A3

Reprezentanţii CNAIR au recepţionat miercuri lucrările de la lotul de autostradă Ogra - Iernut, în lungime de 3,6 km, care a completat Autostrada Transilvania. Aşadar, de miercuri, România are încă 13,7 kilometri din Autostrada Transilvania deschişi traficului rutier.

Cu cei 3,3 km de azi, CNAIR se apropie lent de ţinta de 100 de kilometri.

Foto: CNAIR/ Facebook

Citește și: