Gandul.info
Adriana Mit
2780 vizualizări 8 mar 2018

Magistraţii Judecătoriei Arad au dispus, miercuri, arest preventiv pentru poliţistul în vârstă de 34 de ani care a accidentat mortal un pieton, marţi seara. Bărbatul este acuzat de ucidere din culpă şi conducere a unui vehicul de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului.

Poliţistul se numeşte Florin Fodor şi este subofiţer în cadrul Secţiei de Poliţie Vlaicu din Arad.

Marţi seara, poliţistul a condus beat şi a accidentat mortal un bărbat de 68 de ani, care traversa regulamentar strada pe o trecere de pietoni, pe lângă bicicletă, în oraşul Arad.

Criminaliştii şi agenţii de la Rutieră care au efectuat măsurătorile au rămas şocaţi când au descoperit că urmele de frânare, de la faţa locului, măsurau peste 50 de metri: 30 înainte de trecere şi 20 după impact, semn că şoferul conducea cu viteză ameţitoare. De altfel, martorii le-au declarat anchetatorilor că viteza cu care circula agentul a depăşit uşor valoarea de 120 de kilometri pe oră.

Şoferul a fost supus testării cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a fost 0,85 mg/l alcool pur în aer expirat.

După accident, poliţistul a fost transportat la spital, unde i s-au recoltat probe biologice, după care colegii săi l-au dus la audieri, unde a stat până înainte de miezul nopţii, fiind păzit de mascaţi. În cele din urmă, şoferul a fost transferat de la sediul Poliţiei Rutiere în Arestul IPJ.

Conform unor surse,  scrie Arad Online, alcoolemia rezultată în urma analizelor ar fi depăşit valoarea de 1,6 grame/litru alcool pur în sânge.

SURSA FOTO: ARAD ONLINE

Citește și: