Laura Petrescu
83 vizualizări 12 sep 2019

Coordonatorul Corpului de Control al preşedintelui ANPC, Sorin Susanu, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că existau semnale că la CNPC Ialomiţa activitatea comisarilor lasă de dorit.

„Acolo situaţia stătea extrem de rău. Este pe ultimul loc, dintre comisariate, ca şi activitate, în raportările noastre. Nu se întâmpă nimic. Un comisar face un act de câteva zile. Nu pot să fiu de acord cu astfel de abordare. Vrem să dăm un exemplu şi să începem cu noi”, a declarat Susanu.

Potrivit lui Susanu, în timpul controlului, comisarul şef adjunct al CNPC Ialomiţa a fost găsit băut, etilotestul indicând o valoare de 0,12 miligrame alcool pur în aerul expirat.

„A recunoscut că a băut în timpul orelor de program şi nu a fost prima oară când s-a întâmplat acest lucru. Aveam astfel de semnale”, a adăugat Susanu.

Alţi doi comisari au fost retraşi de pe teren pentru deficienţe în modul în care îşi desfăşurau.

„Verticaliatea reprezintă inclusiv tăria de a ne asuma şi derapajele din interiorul ANPC! Imaginea acestei instituţii trebuie să fie la nivelul european, pe care îl dorim cu toţii! Am promis că nu vom face rabat de la măsurile ferme ce se impun în desfăşurarea acţiunilor de control, dar acestea au nevoie de un corp de comisari adevăraţi! Vorbeam de ţinută?! Imaginile vorbesc de la sine! Măsuri: demisia comisarului şef adjunct, Cornel Ianuş, depistat în stare de ebrietate în timpul programului, retragerea de pe teren a celor doi comisari din imagini, inclusiv pentru acţiuni de control <solitare> şi ineficienţă în gestionarea sesizarilor”, a anunţat ANPC.

Şeful ANPC, Horia Constantinescu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că a fost organizat un control întrucât nu poate pretinde corectitudine din partea agenţilor economici dacă în teritoriu, la comisariate, există „astfel de persoane”.

Citește și: