Diana Grigore
192 vizualizări 16 apr 2019

Avizul favorabil a fost întocmit de membrii comisiilor juridice reunite ale Parlamentului, cu unanimitate de voturi.

Florin Iordache a afirmat, în timpul dezbaterilor, că PSD susţine avizul favorabil fără niciun fel de intervenţii.

„Noi majoritatea susţinem un acord favorabil cu niciun fel de intervenţii. Este dreptul preşedintelui să solicite organizarea referendumului”, a susţinut deputatul PSD Florin Iordache.

Astfel, miercuri va avea loc plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru dezbatere şi vot asupra solicitării preşedintelui Klaus Iohannis de a organiza referendum pe tema justiţiei.

Pe 1 aprilie, Klaus Iohannis a anunţat că va adresa Parlamentului o nouă consultare care lărgeşte aria de cuprindere pentru referendum, pentru a-l face „mai eficient şi mai puternic”.

La patru zile distanţă, şeful statului a spus că cele două teme, transmise Legislativului, ca fiind de interes naţional care urmează să fie puse în discuţie la referendumul din 26 mai sunt: interzicerea amnistiei şi graţierii pentru fapte de corupţie şi interzicerea ordonanţelor de urgenţă ale Guvernului în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare corelată cu dreptul altor autorităţi constituţionale de a sesiza direct Curtea Constituţională cu privire la ordonanţe.

Citește și: