Adrian Stefan Seceleanu
626 vizualizări 8 apr 2018

Telekom mizează însă pe faptul că absenţa unor oferte echivalente pe piaţă îi va face pe utilizatori să ignore aceste detalii, scrie Ziarul Financiar

Este pentru a doua oară în istorie când operatorul lansează în luna martie o ofertă comercială şoc, de la care se aşteaptă să obţină miracole, inclusiv dislocarea de clienţi de la rivali.

În martie 2006, Cosmote - brandul sub care funcţiona atunci compania - zguduia cu adevărat piaţa dominată autoritar de Orange şi Vodafone lansând o ofertă prin care le oferea clienţilor 2.000 de minute de apeluri în reţea pentru 3 euro. Oferta fără precedent, care i-a făcut pe clienţi să stea la coadă la cartele în faţa magazinelor Cosmote, venea la câteva luni după ce operatorul evitase falimentul şi îşi relansase operaţiunile sub noul nume, după abandonarea brandului Cosmorom.

După relansarea din 2005 şi seria de oferte lansate începând cu martie 2006 Cosmote a crescut până la un vârf de 7,3 milioane de clienţi în decembrie, moment din care operatorul a început din nou să scadă, cu mici perioade de revenire. Nici rebrandingul din septembrie 2014, când brandurile Cosmote şi Romtelecom au dispărut pentru a face loc Telekom, nu a determinat o creştere accelerată a companiei, pe fondul deciziei companiei de a mări preţurile. La finele anului trecut Telekom avea un număr total de 4,7 milioane de clienţi pentru telefonia mobilă, cu 2,5 milioane mai puţini faţă de cifra record din 2009. Totuşi, compania avea un număr de abonaţi mai mare cu 18%, cea mai mare scădere fiind înregistrată pe segmentul de cartele preplătite.

Citește și: