Vasile Magradean
1002 vizualizări 2 mar 2012

Bărbatul şi cei doi copii ai săi în vârstă de trei şi 15 ani ale căror cadavre au fost găsite, vineri, în lacul Tarniţa au murit prin "asfixiere mecanică prin înecare", potrivit medicilor legişti, care au stabilit că nu există alte leziuni.

Citeşte şi Un bărbat a lăsat o ÎNREGISTRARE VIDEO în care spune că se va SINUCIDE, apoi şi-a dus doi copii pe malul unui lac


Medicii legişti din cadrul Institutului de Medicină Legală (IML) Cluj au făcut, vineri seară, autopsia celor trei cadavre recuperate din Lacul Tarniţa şi au stabilit cauza morţii: asfixierea mecanică prin
înecare.

"Am realizat autopsia celor trei cadavre recuperate din Lacul Tarniţa şi am stabilit cauza deceselor ca fiind asfixierea mecanică prin înecare. Nu s-au constatat alte leziuni", a spus şeful IML Cluj, Costel Siserman.

Trupurile celor trei urmează să fie încredinţate familiei.

Cei doi copii în vârstă de trei şi 15 ani, dispăruţi împreună cu tatăl lor, au fost găsiţi, vineri după-amiază, alături de bărbat, în lacul Tarniţa, din judeţul Cluj, de către scafandrii constănţeni specializaţi în scufundări la mare adâncime.

Dorel Onaca, şeful echipei de scafandri care au scos la suprafaţă trupurile neînsufleţite ale celor trei, declara că fetiţa în vârstă de trei ani a fost găsită în braţele tatălui ei, legată de trupul acestuia cu un cablu electric. La trei metri în aval, a fost găsit şi trupul neînsufleţit al băiatului de 15 ani, a spus Onaca.

El a mai declarat că operaţiunea a fost extrem de dificilă întrucât malul este foarte abrupt, la 90 de grade, scafandrii fiind nevoiţi să spargă gheaţa de la suprafaţa apei.

Vineri, două echipe a câte patru scafandri specializaţi în scufundări la mare adâncime au ajuns la Tarniţa, la solicitarea mamei fetiţei.

Căutările în zona lacului Tarniţa au început luni seară, după ce băiatul mai mare al familiei a anunţat Poliţia că tatăl său, în vârstă de 48 de ani, a dispărut de la locuinţa sa din Floreşti, luând cu el doi dintre copii - un băiat de 15 ani şi o fetiţă de trei ani.

Acţiunile de căutare, la care participau echipaje de poliţişti, pompieri, jandarmi şi salvamontişti, dar şi patru scafandri cu o barcă au continuat marţi, miercuri şi joi, fiind sistate în cursul după-amiezelor din cauza temperaturilor scăzute şi a podului de gheaţă de pe lac.

Potrivit poliţiştilor, bărbatul a lăsat o înregistrare video din care rezultă că urma să se sinucidă. Pe înregistrarea video, el apare cu cei doi copii cu care a dispărut şi le spune mamelor celor doi că nu o să îi mai vadă. Poliţiştii susţin că aceşti doi copii provin din două relaţii.

Mama fetiţei de trei ani, Klaudia Nagy, a postat pe Facebook o fotografie cu aceasta şi un mesaj prin care îi roagă pe cei care ar vedea-o să sune la 112.

Bărbatul lucra ca maşinist la Hidroelectrica, lângă barajul Tarniţa, iar luni seară urma să intre la serviciu.

Citește și: