43 vizualizări 14 aug 2019

„Azi (miercuri, n.r) am reziliat un contract. Cel care prevedea modernizarea DJ 401A. Regret faţă de cetăţenii din Ilfov pentru că drumul ar fi trebuit să fie gata în martie-aprilie anul viitor – lărgit, asfaltat, cu trotuare, rigole şi podeţe de acces către proprietăţi. Cum v-am mai spus, unii se chinuie să aibă proiecte şi să obţină finanţare, noi am avut banii, dar am dat peste o firmă cu oameni iresponsabili care ne-au încurcat şi nu şi-au făcut treaba. Cunoscând procedurile, noi am făcut tot ceea ce a fost omeneşte posibil să continuăm acest contract. Am plătit toate facturile în timpul cel mai scurt, am asigurat relaţia cu toţi furnizorii de utilităţi, am vorbit cu primarii să asigure tot sprijinul, dar ei, din 28 de kilometri într-un an, au făcut cinci”, se arată într-un mesaj al preşedintelui Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache, transmis pe Facebook.

Potrivit acestuia, decizia de reziliere a fost luată după ce a avut discuţii cu reprezentanţii firmei care ar fi trebuit să efectueze lucrarea şi le-a efectuat un plan de realizare a lucrărilor cu termene precise, pe care aceştia nu le-ar fi respectat. Petrache a mai subliniat că a transmis, până la decizia de reziliere, avertismente, notificări şi penalizări.

„La fiecare 15 zile ar fi trebuit să arate ce au lucrat. N-au lucrat, aşa că azi le-am trimis notificarea de reziliere a contractului. De ce spun că regret şi că am încercat din răsputeri să ducem la final acest contract? Pentru că acum trebuie să facem din nou proiect, licitaţie şi să ne apucăm de treabă cu o nouă firmă, ceea ce nu se va întâmpla până cel puţin în primăvara anului viitor. Aşa sunt termenele prevăzute în lege. Până atunci, vom conserva cu echipele noastre lucrările şi vom încerca să asigurăm fluidizarea traficului şi un disconfort minim oamenilor din zonă”, mai spune preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov.

 

Citește și: