Petre Mazilu
1747 vizualizări 14 ian 2019

Scandalul a izbucnit în weekend, după ce consilierul judeţean Constantin Guguianu a postat pe pagina sa de Facebook o imagine trucată care îl înfăţişează pe preşedintele României, Klaus Iohannis, îmbrăcat în uniformă nazistă.

Numeroase comentarii au însoţit postarea, persoanele de pe reţeaua de socializare atrăgându-i atenţia consilierilului judeţean că face o infracţiune prin răspândirea de însemne naziste.

Luni, reprezentanţii organizaţiei PSD Vrancea au anunţat că Guguianu a demisionat din Consiliul Judeţean şi din funcţiile deţinute în partid.

 

„Ca urmare a acţiunii personale de a redistribui pe reţelele sociale o fotografie trucată cu preşedintele României, consilierul judeţean Constantin Guguianu şi-a prezentat luni, 14 ianuarie 2019, demisia din demnitatea publică, dar şi din calităţile deţinute în cadrul organizaţiei PSD Vrancea. Pe această cale, PSD Vrancea se delimitează de acţiunile domnului Constantin Guguianu şi condamnă ferm acest tip de comportament”, se arată într-un comunicat de presă al Biroului de Presă al PSD Vrancea.

Constantin Guguianu este consilier judeţean de aproape 15 ani, fiind ales pe listele PSD.

În toamna anului trecut, Darius Vâlcov a publicat pe pagina de Facebook un filmuleţ în care Forumul Democrat al Germanilor din România este acuzat că ar fi continuatorul mişcării Grupul Etnic German, iar preşedintele Iohannis apare într-o poză trucată cu o mustaţă şi o tunsoare asemănătoare lui Adolf Hitler.



Imaginea care a indignat pe toată lumea este urmarea unui alt derapaj grav al consilierului premierului, Darius Vâlcov, care publicase fişa medicală a unui protestatar din grupul #rezist, cel despre care afirmă că este ”sandilău cu acte în regulă”.

foto: Facebook

Citește și: