Gandul.info
Roxana Alexe - Mediafax
871 vizualizări 10 mar 2014

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti au început, luni, demolarea unei noi construcţii ilegale edificată pe domeniul public, în Parcul Herăstrău, acţiunea având la bază o dispoziţie emisă de primarul general în conformitatea cu Legea 50/1991, cu modificările şi completările ulterioare, se arată în comunicatul de luni al municipalităţii.

Potrivit sursei citate, construcţiile în suprafaţă totală de 380 de metri pătraţi aparţin societăţii comerciale Capivox Alexim SRL, care a ridicat, fără autorizaţie de construire, pe un teren aparţinând domeniului public, un restaurant în suprafaţă de aproximativ 240 de metri pătraţi cu terasă de aproximativ 120 de metri pătraţi, precum şi un chioşc de 20 de metri pătraţi, încălcând astfel prevederile legii privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii (Legea 50/1991 republicată, cu modificările şi completările ulterioare).

Reprezentanţii municipalităţii precizează că proprietarul construcţiilor nu s-a conformat înştiinţării de desfiinţare, prin care avea posibiltatea ca, în termen de 72 de ore de la primirea somaţiei, să desfiinţeze singur construcţiile respective.

"Astfel, desfiinţarea construcţiilor se realizează de serviciile specializate ale Municipiului Bucureşti, sub coordonarea Direcţiei Control din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti, cheltuielile aferente urmând a fi recuperate de la proprietar", mai precizează sursa citată.

În ultimii cinci ani, în Bucureşti au fost desfiinţate, atât în baza dispoziţiilor emise de primarul general, cât şi a sentinţelor judecătoreşti irevocabile, 1.457 de construcţii cu caracter provizoriu sau definitiv, ridicate pe domeniul public sau privat al statului, fără autorizaţie de construire, din care 424 construcţii, numai în anul 2013.

Structurile desfiinţate au avut funcţiunea de terase, chioşcuri, tonete, tarabe, construcţii definitive şi anexe ale acestora, printre ele numărându-se şi 294 de structuri pentru publicitate.

Prin desfiinţarea acestora, au fost redate domeniului public 130.400 de metri pătraţi de spaţiu verde, potrivit Primăriei Capitalei.

Citește și: