Laura Cojocaru
3124 vizualizări 14 aug 2018

Incidentul s-a petrecut la sfârşitul săptămânii trecute, în localitatea Buntingford, Hertfordshire, relatează BBC. Potrivit poliţiei locale, un bărbat a fost reţinut după ce a distrus intenţionat cinci vile noi.

Daniel Neagu, în vârstă de 30 de ani, stabilit în Londra de trei ani a fost acuzat de distrugere. Românul nu a dorit să susţină o pledoarie în cadrul audierii de la Curtea Magistraţilor din Hatfield unde a apărut luni, printr-o legătură video din arestul poliţiei.

În numai 20 de minute Daniel Neagu a reuşit să facă bucăţi pereţii celor cinci vile ale firmei McCarthy and Stone. Românul nu era angajatul direct al firmei respective, ci al companiei asociate, Fenton.

Purtătoarea de cuvânt a firmei McCarthy and Stone a declarat că locatarii caselor urmau să se mute în noile locuinţe săptămânile viitoare. "Aşteptăm raportul inginerului specialist în structuri pentru a putea realiza planul lucrărilor necesare în vederea reparării sau a reclădirii acestor proprietăţi. Suntem absolut devastaţi faţă de cumpărătorii afectaţi, iar prioritatea noastră este să menţinem legătura apropiată cu aceştia şi cu familiile lor şi să ne asigurăm că orice perturbare va fi limitată la minimum", a adăugat purtătoarea de cuvânt.

În prezent, Daniel Neagu se află în arest şi urmează să fie audiat la tribunalul din St Albans pe 10 septembrie.

 

Citește și: