Andreea OFIŢERU
1727 vizualizări 19 sep 2012

Consilierul prezidenţial pe probleme de educaţie, Daniel Funeriu, a răspuns acuzaţiilor pe care i le-a adus premierul în şedinţa de Guvern, când a catalogat clasa pregătitoare "o harababură şi o prostie". Funeriu a folosit un limbaj dur la adresa şefului Executivului şi i-a reamintit lui Victor Ponta că „în 2002, când el plagia de zor la doctorat, actualul ministru al Educaţiei a dispus ca toţi copiii de 6 ani să meargă la şcoală, nu la grădiniţă”.

„Harababura de început de an şcolar a fost cauzată de Ponta care a avut patru miniştri ai Educaţiei în trei luni, plagiatori şi sindicalişti. Cum să începi anul bine când au schimbat politic toţi inspectorii şcolari şi toţi directorii care pregătiseră lucrurile?”, a declarat Daniel Funeriu într-un comunicat, ca răspuns la acuzaţiile făcute de Victor Ponta în această dimineaţă.

Fostul ministru al Educaţiei le-a transmis părinţilor că ei trebuie să ştie că „micuţii de trei ani nu vor avea locuri la grădiniţă la anul dacă Ponta mută clasa pregătitoare înapoi la grădiniţă, unde e criză cronică de spaţiu”.

„Am fi singura ţară din UE cu grădiniţa de patru ani”, precizează Daniel Funeriu.

„Învăţătoarele care acum au copii de clasa a IV-a vor preda la grădiniţă sau vor fi date afară. Ce se va întâmpla cu clasele din şcoli acum amenajate? Vor rămâne goale? Va lăsa copii de trei ani împreună cu cei de şapte la grădiniţă?”, l-a întrebat Funeriu pe Ponta, care a adăugat că anul acesta nu a fost nicio problema la înscrierea la grădiniţă deoarece s-a intrat la normal.

Daniel Funeriu îl acuză pe Victor Ponta că a întârziat licitaţiile pentru mobilier, motiv pentru care clasa zero n-a fost gata la timp.

„În 18 mai 2012, Ponta, de la Ministerul Educaţiei, a anulat procedurile transparente de licitaţie pentru mobilier şi a dat banii şcolilor, care au cumpărat prin încredinţare directă mobilierul cu mare întârziere. Dacă Ponta nu ştie despre ce vorbeşte măcar să plagieze modelele din toate ţările EU care aplică acest model. Prin introducerea clasei pregătitoare 20 000 de copii de 6 ani, care alminteri nu ar fi fost nici la şcoală nici la grădiniţă sunt acum într-un cadru şcolar adecvat”, a spus Funeriu.

Citește și: