Departamentul Social - Mediafax
825 vizualizări 6 ian 2019

Cele 96 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 39.000 de lei, au fost aplicate pentru abateri de la normele legale care reglementează circulaţia pe drumurile publice şi activitatea de taximetrie.

Poliţiştii au identificat sâmbătă un taximetru dotat cu aparat de taxare ce putea să modifice tariful curselor. În această situaţie a fost sancţionat şoferul cu o amendă în valoare de 5000 lei.

În timpul controalelor autorităţile au depistat şi un bărbat în vârstă de 65 de ani care făcea taximetrie fără autorizaţie şi cu permisul de conducere suspendat. Un caz similar a fost înregistrat câteva ore mai târziu, fiind vorba de această dată de un bărbat în vârstă de 62 de ani. În ultima situaţie, poliţiştii au mai stabilit că omul nu este la prima abatere: "Persoana în cauza avea întocmite mai multe dosare de cercetare penală pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul având dreptul de a conduce suspendat".

În cazul celor doi au fost întocmite două dosare de cercetare penală pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul având dreptul de a conduce suspendat, se arată în comunicatul Brigăzii Rutiere.

În cadrul verificărilor au fost identificaţi 17 şoferi care nu deţineau autorizaţie de taxi valabilă, iar în cazul acestora a fost dispusă măsura complementară a suspendării dreptului de utilizare a vehiculului pentru o perioadă de 6 luni, prin reţinerea certificatului şi plăcuţelor de înmatriculare.

 

Citește și: