21 vizualizări 11 mar 2008

Copii aflaţi în situaţii de criză, în familii violente sau obligaţi să cerşească sună la 0800.8. 200.200 pentru a cere ajutor. Le răspund specialişti ai Asociaţiei „Telefonul Copilului” care îi consiliază în relaţia cu părinţii, profesorii sau colegii. Anul trecut, 145 din cele 1.090 apeluri valide înregistrate au fost făcute de minori, majoritatea pentru a reclama abuzuri. De altfel, mai mult de o treime din toate cazurile semnalate erau de abuz asupra copilului şi majoritatea au necesitat intervenţie imediată.

Cei mai mulţi dintre copiii apelanţi provin din centrele de plasament sau familii dezorganizate. O fetiţă de 14 ani a sunta să ceară ajutor după ce mama ei, bolnavă psihic, a lovit-o. Copila spunea că tatăl ei este plecat la muncă în Italia, bunicii din partea mamei nu o ajută, iar cei din partea tatălui se află în altă localitate. Consultanţii Asociaţiei „Telefonul Copilului” au luat legătura cu bunicii paterni ai fetei, care au fost de acord să o ia în grijă.

Un adolescent de 17 ani, aflat într-un centru de plasament, a reclamat faptul că un asistat al instituţiei a profitat de o fetiţă de 13 ani, iar conducerea nu a luat nici o măsură. O comisie de disciplină de la Direcţia de Asistenţă Socială şi Corpul de Control al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului au efectuat o anchetă, în urma căreia directorul centrului a fost demis. Cu toate acesta, tânărul susţine, într-un apel ulterior, că ancheta ar fi fost îngreunată de unele mărturii mincinoase ale persoanelor implicate.

Un caz atipic a fost cel al unei fete de 15 ani, care reclama faptul că mama ei o loveşte frecvent şi o trimite la cerşit. Copila, la rîndul ei mamă a unui bebeluş de 5 luni, a cerut să fie internată într-un centru maternal. După ancheta efectuată la domiciliul acesteia, asistenţii sociali au aflat de la mama fetei că minora „fumează, minte, fură din casă, întreţine relaţii sexuale cu diverşi bărbaţi, nu se spală, nu se îngrijeşte nici pe ea nici pe copil”. Ulterior, mama şi fiica s-au împăcat, cu condiţia ca cea din urmă să urmeze consiliere psihologică.

0800.8.200.200 - Telefonul Copilului este deschis zilnic între orele 08:00-20:00. Asociaţia are specialişti care pot interveni imdeiat în cazurile reclamate, dar poate apela şi la consiliere juridică din partea unui avocat specializat pe protecţia copilului.

Citește și: