Loredana Ficiu
214 vizualizări 12 nov 2019

Copilul de doi ani a ajuns, marţi, la spitalul din Motru, cu o ambulanţă, însoţit de mama lui. Medicii au decis, la scurt timp, să-l transfere la Craiova, în judeţul Dolj, pentru a fi consultat de un neurochirurg.

Primarul oraşului Motru, unde a avut loc incidentul, spune că tatăl copilului lucrează la o firmă de prelucrare a lemnului, iar mama la o fabrică de panificaţie şi că cei doi muncesc în ture.

„Am fost la spital. Tatăl lucrează la o societate de prelucrare a lemnului din Motru, iar mama la o fabrică de panificaţie, tot în Motru. Au doi copii, unul de doi ani, unul de şase ani. Marţi, mama copiilor a venit la spital cu cel mic, cu leziuni destul de importante pe corp, două vânătăi foarte mari şi cu umflături în frunte. Un copilaş de doi ani, frumos foc. Cel mare nu era lovit. A spus că, atunci când se mai jucau şi tatăl era acasă, se enerva că se certau pe jucării sau că făceau gălăgie şi îi mai bătea. Părinţii lucrau în ture şi probabil aveau grijă cu rândul de ei, mai apelau la o rudă”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Gigel Jianu, primarul oraşului Motru.

Acesta spune că băiatul avea şi traumatisme mai vechi. „Pe corp s-au găsit câteva leziuni mai vechi, ceea ce înseamnă că acest copil a mai fost lovit. Din declaraţiile băiatului mai mare, tatăl l-ar fi bătut. Şi soţia a declarat, de asemenea, că tatăl îl mai bătea şi că şi astăzi l-a bătut. După cum am văzut eu loviturile, l-a lovit cu palma şi, copilaşul fiind mic, probabil a dat cu capul de ceva, ori de mobilă, dacă avea vânătăile acelea groaznice. Copilul era speriat, plângea când i s-au luat probe de sânge. A fost trimis la Craiova, având în vedere loviturile de la cap”, a mai spus Gigel Jianu.

Fratele mai mare al băiatului bătut a fost dus într-un centru al DGASPC. „Copilul de doi ani mai are un frate de şase ani, care, până la clarificarea situaţiei, a fost preluat de către DGASPC, cu acordul mamei, situaţia urmând a fi reevaluată după externarea mamei şi a minorului de doi ani”, a precizat, pentru MEDIAFAX, Minodora Sucea, purtătorul de cuvânt al DGASPC Gorj.

Tatăl celor doi copii a fost dus la Poliţie, pentru audieri, fiind deschisă o anchetă în acest caz.

„Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Motru s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe asupra unui membru de familie şi rele tratamente aplicate minorului. Din primele cercetări a reieşit faptul că un bărbat de 44 de ani, din municipiul Motru, ar fi exercitat acte de violenţa asupra fiului său de doi ani”, a declarat Victor Ţuhaşu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

 

Citește și: