Departamentul Social - Mediafax
14710 vizualizări 12 sep 2018

”În luna decembrie, am fost concediată de la Carrefour şi mediul meu de trai s-a redus. În zilele în care s-au întâmplat accidentele, am căzut moral, îmi căutam de serviciu. Am căutat serviciu la chioşcurile de la metrou în ziua aceea. Am avut o ameţeală şi am avut o gândire negativă. Vreau să se ia în considerare boala mea, am fost internată şi în Spania. În decembrie 2017, m-am simţit foarte rău, pentru că eram nefolositoare. Am avut gânduri negre şi de aceea s-au întâmplat aceste accidente. Regret faptele comise. Nu este caracteristic pentre mine. Am lucrat în comerţ şi mereu am fost în slujba indivizilor, atât în Spania, cât şi în Romania”, a spus Magdalena Şerban, în faţa magistraţilor Tribunalului Bucureşti.

Femeia a mai povestit judecătorilor că prima fată pe care a împins-o în faţa metroului, dar care a reuşit să se salveze la timp, semăna cu o tânără la care a mers în Spania.

”Mi-au venit gânduri negre, să o împing pe podeaua dintre staţii. Pe prima fată am văzut-o prima dată cand aştepta metroul. Nu cunosc staţiile de metrou. Am împins-o o dată, după care m-a împins şi ea, apoi am împins-o şi eu ca să nu cad pe podea. A opus rezistenţă. A venit metroul şi am plecat, am ieşit afară, am mâncat şi am cautat iar de serviciu pe la magazine şi am întrebat daca au nevoie de vânzător, nu am găsit şi m-am întors la metrou”, a mărturisit Magdalena Şerban.

În privinţa celei de-a doua fete împinse, care a murit călcată de metrou, Magdalena Şerban recunoaşte că nu a încercat deloc să o ajute.

”Pe peron, mă uitam la mai multe persoane şi vedeam negru în jurul meu, la fiecare, ce face. Pe o fată care a venit mult spre mine, în faţa mea, am împins-o fără să-mi dau seama. A căzut pe şine şi nu se putea ridica de acolo, pentru că era înălţimea mare. Doar un bărbat ar fi putut să o scoată de acolo. Când era căzută, striga dacă pot să-i iau geanta, moment în care eu am dat cu piciorul în geantă. Fata era cu mâinile întinse, iar geanta era în una din mâinile ei. Nu am încercat să o ajut şi nu am văzut lovitura dată de metrou, pentru că am plecat.”

”Toate persoanele care erau acolo au văzut că era cineva pe şine, dar nu a sărit nimeni, pentru că venea metroul. Am plecat de acolo şi am auzit ţipete, dar eu eram deja pe scările rulante. Apoi am plecat să-mi cumpar pantaloni şi de acolo m-a luat Poliţia. Am stat două ore să-mi cumpăr pantaloni. Nu m-am întrebat ce a păţit persoana pe care am împins-o pe şină, pe mine mă interesa să-mi gasesc pantaloni mai ieftin. Regret faptele comise. (...) A doua fată nu a opus rezistenţă pentru că era mai slăbuţă. Nu m-am gândit să le imping pe fete le fel. Nu m-am gândit la aşa ceva. Nu ştiu de ce nu a opus rezistenţă a doua fată, poate era şi mai neatentă”, arată femeia.

Judecătorii au audiat-o şi pe Alexandra Anne-Mary Costache, fata care a reuşit să se salveze. Şi ea a relatat că, în acele momente, nimeni nu i-a sărit în ajutor. Tânăra s-a constituit parte civilă în proces şi cere daune 50.000 de euro. Ea a povestit că a aşteptat două ore la Poliţie până a fost audiată, iar când au găsit înregistrarea incidentului, poliţistul i-a spus că nu e atât de grav.

”Când am ajuns la Unirii, un domn poliţist ne-a întrebat ce s-a întâmplat şi ne-a rugat să mai aşteptăm, că mai avea un caz înainte, de furt de geanta. Am aşteptat un timp destul de lung, vreo două ore. La un moment dat, poliţistul ne-a invitat înăuntru şi a căutat înregistrarea de la Costin Georgian. A durat mult, pentru multe camere nu mergeau. A găsit o înregistrare în care se vedea clar ce s-a întamplat. Înainte să văd înregistrarea, nu mi-am imaginat ca e atât de rău şi că m-a împins cu atâta hotărâre şi am avut un atac de panică. Un şef de la Poliţie mi-a zis apoi că nu e atât de grav şi că, probabil, nu o să fie încadrată la tentativa de omor”, a mai declarat fata.

Magdalena Şerban, femeia acuzată că a ucis o tânără aruncând-o în faţa metroului la finalul anului 2017, a fost trimisă în judecată în urmă cu câteva luni, în stare de arest preventiv, de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru infracţiunile de omor calificat şi tentativă de omor. Femeia a fost supusă unei expertize psihiatrice în luna februarie 2018, care a dovedit că poate răspunde penal.

 

Citește și: